ПОТРЕБЕ ИЛИ ПОЛИТИЗАЦИЈА? Општина Бар уступила два возила Дому здравља, а сада их тражи назад

Б.Д.

26. 10. 2021. у 23:49

ОПШТИНА Бар уступила је Дому здравља два возила “шкода фабиа” за спречавање ширења ЦОВИД-19 у августу, а два месеца касније касније траже да им се аутомобили врате.

ПОТРЕБЕ ИЛИ ПОЛИТИЗАЦИЈА? Општина Бар уступила два возила Дому здравља, а сада их тражи назад

Фото: Б. Д.

Из Општине тврде да су им возила и била уступљена на два месеца,  а данас су локалној управи потребна образлажући и да је  “епидемиолишка ситуација стабилнија, у односу на време када су возила уступљена”. Међутим, менаџмент Дома здравља, тврди да “расте број оболелих” те  у овом потезу Општине види политизацију образлажучи да је један од разлога именовање Вука Вујовића (Демократски фронт) за вд директора Дома здравља Бар.

ЈЗУ Дом здравља Бар захваљује Општини што је у претходном периоду уступила два возила за превоз пацијената.

- Јако нас је непријатно изненадила чињеница да су нам возила 25. октобра тражена назад, и поред тога што у Бару расте број оболелих.

- Захваљујемо се за сарадњу у претходном периоду и надамо се да овакав захтев Општине Бар није уследио због избора новог директора ЈЗУ Бар, навели су из ове здравствене установе.

Са друге стране, из Општине  Бар подсећају да су  27. августа   уступили Дому здравља на кориштење два службена моторна возила  сходно Одлуци Тима за заштиту и спашавање Општине Бар.

- На тај начин Општина је настојала да пружи допринос и помоћ здравственом систему, иако то није у надлежности локалне управе већ искључиво Министарства здравља, и ако је то било на уштрб свакодневних обавеза за које су локални органи користили та возила. Но, у тренуцима најтеже епидемиолошке ситуације одлучили смо да је то приоритет, навели су из кабинета предсједника Општине Бар Душана Раичевића и образлажу: “Како се, у међувремену,  у односу на летње месеце ситуација са Цовид-19 епидемијом релативно стабилизовала и раст оболелих смањио, а послови органа локалне управе су се појачали и свакодневно трпе, одлучили смо се да затражимо Дому здравља ова возила Општине која су уступљена на кориштење”.

- Општина Бар има повећану активност на организовању јавних расправа које се воде и по Месним заједницама, затим на достављању различитих материјала од Скупштине и Општине Бар, обиласку пољопривредних произвођача који остварују право на средства или су се пријавили на конкурсе Општине за доделу средстава за помоћ пољопривреди и друге активности које већ дуже време трпе. Ова возила била су уступљена два месеца Дому здравља, у периоду када су била најпотребнија и уверени смо, а то су потврдили и представници Дома здравља, да је то добровољни гест Општине који је вредан пажње и уважавања те да је значајно помогао здравству у том тренутку. Возила су уступљена за патронажну службу која је имала повећан обим посла током сезоне, а не за превоз пацијената јер возила и не одговарају тој сврси и није безбедно превозити пацијенте у таквим, неадаптираним, возилима, навели су из Општине Бар.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)