СПАС ДОНОСИ СПАЈАЊЕ: Из Берана упућен апел Влади да се окрене опоравку Рудника мрког угља и припајању пљеваљској термоелектрани

М. С.

25. 10. 2021. у 07:39

ЈОШ једном апелујемо на Владу да коначно пронађе начин и пружи руку помоћи беранском Руднику мрког уља, те допринесе поновном успостављању производње - каже директор Никола Шћекић.

СПАС ДОНОСИ СПАЈАЊЕ: Из Берана упућен апел Влади да се окрене опоравку Рудника мрког угља и припајању пљеваљској термоелектрани

Фото М. Секуловић

Претходних месец дана, након хаварије у напајању електричном енергијом и пуњења јаме водом, радници су је испразнили, али је због потапања причињена огромна штета у руднику чији је власник, компанија "Металфер" из Сремске Митровице, обуставила производњу због нерентабилности.

- Воду смо извукли вагонима, али санација кварова на постројењима захтева велика средства. Немамо довољно људи за те послове, а рачун је блокиран - каже Шћекић.

Радници указују да су челници компаније Влади поднели план изласка из кризе и избегне ко зна који по реду стечај. Да решења за опстанак рудника ипак има, наслућује се из речи председника Општине Беране Тихомира Богавца, који је имао више разговора са премијером Здравком Кривокапићем и члановима Владе.

- У једном од разговора, недавно ми је, незванично из Владе речено да због законских ограничења, не постоје услови за регресирање неких обавеза рудника. Ипак, то би се могло учинити, једино ако би се Рудник припојио термоелектрани у Пљевљима. Очекујемо разговор људи из Владе са власником рудника - каже Богавац.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)