ПРЕТИ КОЛУМБИЈСКИ СЦЕНАРИО: Хитна седница одбора за безбедност због самоубиства припадника АНБ и прислушкивања

С. Ђ.

21. 10. 2021. у 07:35

БЕЗБЕДОНОСНА ситуација у Црној Гори, избијањем афере око прислушкивања главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића" и самоубиством бившег службеника тајне полиције Луке Булатовића, додатно је погоршана и може ескалирати са несагледивим последицама.

ПРЕТИ КОЛУМБИЈСКИ СЦЕНАРИО: Хитна седница одбора за безбедност због самоубиства припадника АНБ и прислушкивања

Фото Архива

То је оцена председника Одбора за безбедност Милана Кнежевића, који је за сутра заказао седницу на којој ће се разматрати иницијатива о контролном саслушању вицепремијера Дритана Абазовића, директора АНБ-а Дејана Вукшића, главног специјалног тужиоца, в. д. врховног државног тужиоца Дражена Бурића и руководиоца Специјалног полицијског одељења Драгана Радоњића.

Миливоје Катнић, Фото Архива

 

Милан Кнежевић, Фото Д. Миловановић

- Плашим се да ако надлежни органи правовремено не реагују, да ћемо на улицама црногорских градова убрзо имати нове ликвидације, обрачуне и некакав колумбијски сценарио из оних најгорих деведесетих година - казао је Кнежевић.

Он сумња да је део безбедносних структура учествовао у формирању кланова, шверцу цигарета и наркотика а касније и у издавању налога за ликвидације.

- Другачије се не може објаснити да су осумњичене вође кланова биле правовремено информисане да им се спрема хапшење и да су напуштале Црну Гору пре него што би Специјални полицијски тим дошао до њих. Сада се поставља једно круцијално питање. Ко је укључен и због чега у прислушкивању СДТ-а и које су информације се одливале из СДТ-у ка АНБ-у - казао је Катнић.

Агенција је, тврди он, била укључена у монтирање "државног удара", па зато позива Вукшића да скине ознаку тајности са тог случаја.

Лука Булатовић, Фото Фејсбук

Држава као подршка

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Дритан Абазовић, казао је за Глас Америке да са жаљењем констатује то што се десило бившем функционеру АНБ Луки Булатовићу. Он је позвао службенике из безбедносног сектора да поделе сазнања која могу да доведу до нових открића која су важна за друштво, и гарантовао им да ће држава стати иза њих.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)