НЕОЗБИЉАН СКУП, ОПАСНЕ ПОРУКЕ! СНП Црне Горе о антивладином скупу у Подгорици

М. С.

19. 10. 2021. у 13:44

ЈУЧЕРАШЊИ скуп организован против Владе Црне Горе обиловао је непримереним и опасним порукама, којима су учесници окупљања упозорили све који не мисле као они да напусте Црну Гору и иду у Србију!

НЕОЗБИЉАН СКУП, ОПАСНЕ ПОРУКЕ! СНП Црне Горе о антивладином скупу у Подгорици

Фото: СНП Црне Горе

Ово је саопштено из СНП Црне Горе, након скупа мржње пред зградом Владе.

- Грађани, наводно окупљени због бруталности полиције која је испољена приликом устоличења митрополита Јоаникија и "незаконитог", како они сматрају, уписа Цетињског манастира на Митрополију црногорско-приморску, изнели су низ увреда на рачун Владе и припадника актуелне власти, не пружајући притом ниједан доказ о тзв. непочинствима органа реда на Цетињу 5. септембра. Захтеви упућени са овог окупљања, за које се не зна ни ко је организатор, умногоме подсећају на реторику ДПС-а и њима сличних партија које не могу поднети ништа што има предзнак српског. Довољно је подсетити само на изјаве бившег премијера Душка Марковића који је, уочи избора 2020. године, тракторима претио Србима и свештеницима СПЦ - подсећају из СНП.

- Без жеље за било каквим подизањем тензија у друштву које их има више него довољно, у обавези смо да укажемо на опасне поруке које су се чуле на јучерашњем скупу и упозоримо организаторе скупа и њихове налогодавце, ко год они били, да претње овакве врсте више не пролазе, да је Црна Гора од 30. августа прошле године слободна држава у којој се цени свака националност и вероисповест подједнако и која ће тим путем наставити да иде. Ипак, највећа "вредност" овог скупа је што му је присуствовало пар стотина грађана, што довољно говори о озбиљности истог - кажу из СНП-а, партије која је део владајуће коалиције у Црној Гори, из које напомињу да ће Црна Гора коначно бити држава свих њених грађана, у којој ће се они осећати слободно и комотно и живети без страха да због свог мишљења могу трпети било какве последице.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)