БЕЛИВУК ЛИКВИДИРАО ДВОЈИЦУ БАРАНА? Снимци са камера породицу довели до Спужа, након тога им забрањено да трагају за несталима

Novosti online

18. 10. 2021. у 07:34

ОДМАХ након нестанка Дамира Хоџића и његовог зета Адиса Спахића, њихове породице и пријатељи кренули су у потрагу за двојицом Барана, а снимци са надзорних камера одвели су их до Спужа, где им се губи сваки траг.

БЕЛИВУК ЛИКВИДИРАО ДВОЈИЦУ БАРАНА? Снимци са камера породицу довели до Спужа, након тога им забрањено да трагају за несталима

Фото: АТА имагес/Принтсцреен

То су "Вијестима" испричали родитељи убијеног Хоџића, рекавши да су све снимке са надзорних камера, које су им грађани показивали, одмах предали припадницима тадашњег Сектора за борбу против организованог криминала и корупције (СБПОК).

Тврде и да су им инспектори тог Сектора након седам дана, под пријетњом хапшењем, забранили да трагају за несталима.

Наводни припадник шкаљарског криминалног клана Дамир Хоџић и његов зет Адис Спахић, који није имао криминални досије, нестали су 14. октобра 2020.

Полиција је месецима ћутала о истрази, а породицама несталих говорили су наводно увек исто: “Радимо”.

Иако се убиство двојице Барана индиректно помиње у оптужници поднетој 30. јула против озлоглашене криминалне групе Београђана Вељка Беливука и Марка Миљковића, блиске кавачком клану, Специјално државно тужилаштво је 18. августа 2021. саопштило да су Хоџић и Спахић ликвидирани.

На конференцији за медије објаснили су да су убијени у кући у Стањевића рупи, надомак Спужа, оптуживши за ликвидације Беливука, Миљковића и Небојшу Јанковића из Београда, као и Ратка Живковића из Краљева.

Хоџићева мајка Сабахета испричала је “Вијестима” да су им грађани, који поседују видео-надзор на својим објектима, одмах помогли у потрази.

- Дозволили су нам да прегледамо снимке, тако смо и видели да је аутомобил у ком су били стигао до Спужа. Све то одмах смо дали полицији, али седми дан од нестанка специјални тим нас је искључио из потраге речима - да чинимо кривично дело и да ће нас привести - рекла је она.

Додала је да је немогуће да полиција након тога није одмакла ни макац, да нису пронашли чак ни аутомобил.

У првим данима истраге полиција је тврдила да је Спахић последњи пут лоциран преко сигнала мобилног телефона на мосту Union Bridge у Подгорици, 14. октобра око 15 сати, а претходно и у Спужу, преко видео-надзора, док се возио аутомобилом “ауди А4”, никшићких регистрација НК-БУ176.

На фотографији достављеној “Вијестима” види се да тај аутомобил улази у Спуж, преко Причеља, тог дана у 12.59 часова.

Хоџићева мајка потврдила је информацију коју су “Вијести” раније објавиле - да је њен син, прије него је отишао на састанак са ког се није вратио, показао родитељима фотографију пасоша Живковића.

Казала је и да је то био један од његових фалсификованих пасоша, али да су то тек касније сазнали.

Она је испричала и да им је специјални тужилац Саша Чађеновић рекао да је Дамир мртав тек након што су србијански медији објавили да је ликвидиран.

- Кад смо дошли код њега (Чађеновића) да питамо треба ли из друге државе да сазнајемо што нам се дешава у авлији, плакао је, чини ми се, више него ми - казао је Хоџићев отац.

Он и његова супруга рекли су и да им је Чађеновић до сада испричао две верзије убиства, али да и даље не знају где је Дамирово тело:

- Када смо се први пут видели са тужиоцем Чађеновићем, рекао нам је да је Дамира убио Беливук 14. октобра 2020. године - из ватреног оружја, у аутомобилу и да за то има слике и мноштво доказа. Нисмо добили ниједан доказ, речено нам је да нисмо спремни то да видимо... Следећи пут смо добили промену места злочина. Добијамо следећу верзију убиства - кућа у месту Стањевића рупа, у Спужу, али опет не добијамо ниједан доказ, нити слику.

Она је рекла да су се од 18. августа много пута видели са тужиоцем, али да још нису видели ниједан доказ о убиству.

Сабахета је казала да се упорно пита због чега крију доказе од породице и ко ће да одговара од државних органа:

- Јер као што видимо из приложеног, власт је учествовала у злочину над мојим сином. Ко ће да одговара зато што је Вељко Беливук пуштен да се слободно креће Црном Гором, да иде на бабине или славу, којој је, јавна је тајна, присуствовао неко из врха полиције.

Она је рекла да њихов син не би зауставио аутомобил осим на знак полиције, због чега сумњају да је неко из те институције умешан у његово убиство.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)