ИЗА РЕШЕТАКА ЗБОГ ЛАБОРАТОРИЈЕ МАРИХУАНЕ: Акција полиције код Бара, један од ухапшених тукао судије да би их спречио да суде?

Б. ДАБИЋ

15. 10. 2021. у 23:23

У МЕСТУ Дубрава између Бара и Улциња полиција је пронашла лабораторију за узгој марихуане у затвореном.

ИЗА РЕШЕТАКА ЗБОГ ЛАБОРАТОРИЈЕ МАРИХУАНЕ: Акција полиције код Бара, један од ухапшених тукао судије да би их спречио да суде?

Фото: С.Ђокић

Ухапшене су две особе: Душан Дудић (27) из Котора, који се налазио у бекству, и Бојан Лопичић (28) из Подгорице, а поред њих кривична пријава је поднета и против још три особе. То су: Стефан Ђукић, рођен Мандић (31), из Бара, који се налази у притвору у Украјини, Емил Тузовић (31) из Подгорице, који се налази у притвору у Украјини, Нино Кораћ (20) из Бара, који се налази у притвору у УИКС-у у Спужу.

Из Управе полиције су саопштили да су припадници полиције извели полицијску акцију и извршили претрес на више локација на територији Бара и Подгорице.

Сви сем Лопичића се сумњиче за кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док се он сумњичи и за кривично дело стварање криминалне организације.

Дудић је ухапшен у Бару, у кући у којој се налазила лабораторија за производњу марихуане. Полиција га је тражила због сумње да је као припадник криминалне организације био ангажован за вршење више кривичних дела и то физичке нападе. Осумњичен је и за наношење тешких телесних повреда судијама Вишег суда у Подгорици, како би они били онемогућени да суде у предметима против организатора и припадника криминалне организације којој Дудић припада.

- Претресом куће у насељу Дубрава у Добрим Водама у Бару, пронађена је и одузета савремена лабораторија за узгој марихуане у затвореном простору, са комплетним турбинама за пречишћавање ваздуха, 53 лампе за пружање светлости и гријање биљака, аутоматизована електронска и рачунарска опрема за контролу узгоја, мреже за сушење марихуане и 150 грама марихуане. У Подгорици је пронађено 500 семенки марихуане типа „Амнесиа“ и више мобилних телефона за криптовану комуникацију - наводе из Управе полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)