ЗАГРЕБ ИМА РУЖУ, А ЦЕТИЊЕ МИРНУ: Бивша саветница у амбасади Црне Горе постала копија заговорнице усташтва

М. С.

15. 10. 2021. у 11:00

НОВИ скандал "рођен" на Цетињу поново је у ружном светлу Црну Гору представио цивилизованом друштву народа, али, и неодољиво асоцирао на жељу појединих актера да у мржњи према Србима надмаше своје узоре из окружења.

ЗАГРЕБ ИМА РУЖУ,  А ЦЕТИЊЕ МИРНУ: Бивша саветница у амбасади Црне Горе постала копија заговорнице усташтва

Мирна Никчевић и Ружа Томашић

Реч је о тежњи ражаловане саветнице амбасадора Црне Горе у турској Мирне Никчевић, да стане раме уз раме са доскорашњом посланицом Европског парламента, Ружом Томашић из Хрватске, познатој по мржњи према Србима, али и по величању усташког покрета и његових перјаница.

Наиме, опскурна НВО "Монтенегро интернационал", међу чијим челницима је Никчевићева, најавила је да ће поднети иницијативу Скупштини престонице да се Дечанска улица на Цетињу преименује у улицу Владе Черноземског! Човека, чије је име Величко Димитров Керин, бугарског терористе, припадника ВМРО, који је 9. октобра 1934. у Марсељу убио југословенског регента Александра I Карађорђевића, јединог краља рођеног на Цетињу.

- Овим гестом именовања улице по Владу Черноземском, Црна Гора, односно Цетиње, ојачаће везе са пријатељским македонским и бугарским народом, те свим народима који су били жртве српског терора и атака на територије, културе и идентитет несрпског становништва на простору Краљевине Југославије - пишу са Цетиња.

Ово пише друштво и "немирна Мирна", позната по објавама да би палила вернике и свештенство у Храму Христовог Васкрсења, оном "ми смо спремни" - алузијом на усташки поздрав "за дом спремни", али и оданости Ђукановићу...

Нема сумње, Мирна се "квалификовала" да се макар примакне Ружи из суседства, која је "узлетела" изјавом "да су усташе и Анте Павелић били на друштвеним мрежама и користили интернет, не би толико клали", потом и оном о симпатијама према усташама.

Председница десно оријентисане Хрватске странке права др Анте Старчевић, која је у ЕП ушла са листе ХДЗ, имала је оправдања за скандирање "убиј Србина" на једној утакмици, тврдећи да је то трајало кратко.

"Ученица" Мирна могла би надмашити "учитељицу" Ружу, али отежавајућа околност јој је што, готово је сигурно, неће стићи до микрофона у Европском парламенту.

ЗАПАЛИЛА БИ И ХРАМ И НАРОД

ХРВАТСКА је за Хрвате, а Срби су тек гости. Време је да се гласно каже истина, да Хрват данас ипак сме рећи у Хрватској да је лопов лопов, а четник четник - казала је Ружа, док је Мирна касније "блеснула" осврћући се на своје некадашње одласке у манастир Дајбабе пишући: "Искрено, запалила бих тај храм и сва говеда тамо."

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)