ПРАВОСЛАВНО БРАТСТВО СТУПОВИ: Подршка браћи на КиМ - Молимо се распетом Христу да Вас сачува у овим тешким тренуцима

Novosti online

14. 10. 2021. у 10:35

ХУМАНИТАРНО Православно братство Ступови из свих градова Црне Горе упутили су подршку браћи на Косову и Метохији, а њихово саопштење преносимо у целости.

ПРАВОСЛАВНО БРАТСТВО СТУПОВИ: Подршка браћи на КиМ - Молимо се распетом Христу да Вас сачува у овим тешким тренуцима

Фото: Православно братство Ступови

Лазарев Косовски завјет од давне 1389 године до дана данашњег никада није изблиједио из срца Српског народа ма гдје живио широм васељене. Ми Ваша браћа из Црне Горе имамо посебну емоцију према сваком свакој травци која је изникла из крви Христове војске која је пала на Косову све ради крста и слободе. Са великом љубављу према Богу наши славни преци су градили цркве и манастире на светој Српској земљи знајући да ће све те светиње остати бастион Православља вјековима. Тамо гдје су Архангели, Пећка патријаршија, Дечани, Зочиште и на стотине светиња и тамо гдје звоне православна звона ту су границе наше земље.

Без обзира на то да је те 2008 године једнострано проглашено независност Косова уз помоћ оних који немају своју историју, Српски народ ни у једном тренутку није признао и прихватио тај срамни чин светских моћника. Нисмо ми Срби се никада бавили унутрашњим стварима било које друге земље као што су се они бавили нама и на силу нам отели најсветији дио земље на коме почива наша историја. Као што се нисмо бавили тако и нећемо само желимо да оне који су се одјенули униформама војске и полиције такозване републике Косово оставе наш народ на миру. И не само то да више не узнемиравају наш народ већ да одговарају за сва непочинства која су учинили над недужним цивилима, за сва гробља која су разрушили, за сваку кућу коју су запалили, за сваку цркву коју су разорили.

Ми Православни Хришћани смо спремни да много опростимо али никада нећемо заборавити сва та свирепа дјела албанских екстремиста. Зато драга браћо и сестре на Косову и Метохији, ми Ваша браћа из Црне Горе се окупљамо у нашим храмовима да се молимо распетом Христу, пресветој Богородици и свим светима да Вас сачувају у овим тешким тренуцима у којима се браћо налазите. Нисмо ми заборавили Ваше поруке подршке које сте нам упутићивали сво вријеме наше борбе за Светиње у Црној Гори, зато на крају сви ми Ваша браћа од сјевера па до мора једногласно кажемо:

НЕ ДАМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)