ПОВЕЋАН ИЗНОС СТИПЕНДИЈА: Херцегновска општина унапређује положај студената

В. В.

26. 09. 2021. у 15:09

СА 63 на 90 евра месечно повећане су студентске стипендије које додељује Општина Херцег Нови.

ПОВЕЋАН ИЗНОС СТИПЕНДИЈА: Херцегновска општина унапређује положај студената

Фото: В.В.

Одлука је једногласно усвојена у седници локалног парламента уз образложење да се тако настоји унапредити положај студената.

Општина Херцег Нови повећањем месечних издвајања за стипендије  додатно помаже побољшању услова школовања младих Новљана, наведено је у образложењу Одлуке и потврђује стратешко опредјелјенје да афирмише младе образоване појединце посебно узевши у обзир тешку социо‐економску ситуацију у држави.

Секретарка за културу и образовање Општине Херцег Нови, Ана Замбелић Пиштало каже да је нови износ стипендија реалан и остварив.

-Једино системским и систематичним приступом побољшању услова школовања наших студента, можемо и дугорочно доћи до циља. Све остало би било у сфери претпоставке и нереалног у околностима у којима наша општина делује. Осим стипендија, Општина, кроз посебну буџетску линију, финансијски оснажује и помаже даровите ученике и студенте у њиховим академским, спортским и уметничким стремљењима. Када све ово сагледамо, истичемо да се по основу ове две линије издвајају знатна средства. Верујем, да ћемо приликом планирања буџета за наредну годину покушати да додатно делујемо кад је побољшање услова школавања и стручног усавршавања младих Новљана у питању. Конкурс за доделу стипендије за текућу школску годину биће расписан током наредне седмице, информисала је Замбелић Пиштало.

БОНУС ВИДЕО:

Живела Србија! ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА У СЛИКАМА

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)