ЦРКВЕНИ КРАДЉИВЦИ УТЕКЛИ ПРЕД СУДОМ: Потерница за паром из Битоља оптуженим за пљачку храма у Бару

Б. ДАБИЋ

24. 09. 2021. у 07:13

СУДИЈА Основног суда у Бару, Тамара Спасојевић расписала је потерницу за двоје држављана Северне Македоније.

ЦРКВЕНИ КРАДЉИВЦИ УТЕКЛИ ПРЕД СУДОМ: Потерница за паром из Битоља оптуженим за пљачку храма у Бару

ПОХАРА Црква Светог Јована Владимира у Бару, Фото

На потерници су Тони Петковски (40) и Викторија Грчески (38), обоје из Битоља, оптужени за крађу у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару, која се догодила у мају.

- Кривично веће Основног суда Бар због кршења изречене мере надзора одредило је притвор оптуженима за кривично дело тешка крађа. Издата је потерница за Петковским и Гречески. Суд је донео решење да им се суди у одсуству. Одређени су браниоци по службеној дужности из реда адвоката - казала је поступајући судија у овом предмету Тамара Спасојевић.

Главни претрес био је заказан за 9. август, међутим, Петковски и Грчески се нису појавили у судници. На суђење су уредно позвани. Полиција је судију обавестила да се нису тога дана јавили ни у Центар безбедности што су били у обавези.

Пљачка Саборног храма у Бару се догодила у ноћи између 22. и 23. маја ове године.

Петковски је провалио врата храма одакле су он и његова партнерка украли око 15.000 евра, већи број сребрних ланаца и привезака, две круне за венчања и златно-сребрну панагију са натписом на полеђини, таблет. Неколико дана касније опљачкали су цркву у Црмници, а осумњичени су и за пљачке у другим верским објектима, не само у Црној Гори већ и суседним државама.

Неколико дана пошто су опљачкали храм у Бару, полиција је ухапсила осумњичене.

Припадници Центра безбедности Бар су, како се наводи у саопштењу, претресом апартмана у којем су били смештени пронашли украдене ствари.

У мају је била у току обустава рада адвоката у Црној Гори и због немогућности да им се обезбеди бранилац, пуштени су да се бране са слободе. Иначе, двоје држављана Северне Македоније су признали да су обили и опљачкали храм, као и још неколико цркава у околини Бара.

ОДУЗЕТЕ ПУТНЕ ИСПРАВЕ

ОСНОВНИ суд у Бару донео је решење да се овом криминалном пару привремено одузму путне исправе и да им се уведе обавеза јављања полицији сваког понедељка у 10 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)