СКАНДАЛ У УЛЦИЊУ: Два лекара радила без одобрења у амбулантама за туристе - Полиција поднела кривичне пријаве

Б. Дабић

20. 09. 2021. у 14:32

КРИВИЧНЕ пријаве поднела је полиција против два лекара, др Јована Ивовића и др Исата Јакупиа, због сумње да су извршили кривично дело недозвољено бављење приватном делатношћу.

СКАНДАЛ У УЛЦИЊУ: Два лекара радила без одобрења у амбулантама за туристе - Полиција поднела кривичне пријаве

Фото: Архива

Лекари су радили летос у импровизованим амбулантама на Ади Бојани и Великој плажи и без дозволе обављали лекарске прегледе. Полиција је тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Улцињу поднела кривичне пријаве против два лекара. Иначе др Ивовић је одборник Демократске партије социјалиста у Скупштини општине Бар.

- Кривична пријава је поднета против Ј. И. (65) из Републике Србије, стално настањеног у Бару, по занимању лекар специјалиста уролог, запослен у Општој болници Бар, због сумње да је извршио кривично дело недозвољено бављење привредном делатношћу. Он је ово дело извршио на начин што је, како се сумња, без дозволе надлежног органа обављао лекарске прегледе и пружао медицинску помоћ пацијентима у импровизованој амбуланти која се налази у насељу ХТП Улцињска ривијера – туристичко насеље Ада Бојана, наводи се у саопштењу Управе полиције.
Такође, полиција је кривичну пријаву поднела и против И. Ј. (59) из Бара, по занимању лекар интерниста запослен у Дому здравља „Богдан Вујошевић“ у Улцињу, због сумње да је извршио кривично дело недозвољено бављење привредном делатношћу у стицају са кривичним делом посебни случајеви фалсификовање исправе – неовлашћена употреба правог печата или знака.
-И. Ј. је дело које му се ставља на терет извршио тако што је, како се сумња, у дужем временском периоду без дозволе надлежног органа обављао лекарске прегледе и пружао медицинску помоћ пацијентима у импровизованој амбуланти која се налази у насељу Велика плажа, а том приликом је користио оригинал обрасце и печате ЈУ Дом здравља Улцињ - саопштили су из Управе полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)