"ТО МОРА ДА ЈЕ ВЕОМА ОЗБИЉНА СТВАР!" Питање које је Булатовић пре 24 године поставио Милу поново постало актуелно (ВИДЕО)

Новости онлине

30. 08. 2021. у 12:10

НЕОБИЧНА констатација Момира Булатовића, коју је пре 24 године у једном ТВ дуелу упутио Милу Ђукановићу, поново је привукла велику пажњу јавности и актуелизована је након велике заплене кокаина у Црној Гори.

ТО МОРА ДА ЈЕ ВЕОМА ОЗБИЉНА СТВАР! Питање које је Булатовић пре 24 године поставио Милу поново постало актуелно (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб/AP Archive/Predsjednik Crne Gore

- Ако потрошите 50 милиона долара за увоз банана онда то мора да буде веома озбиљна ствар - рекао је том приликом Булатовић.

Многи су се тада питали зашто је важно колико је новца потрошено за увоз јужног воћа, па је и сам Ђукановић, који није очекивао такво питање, збуњено и дефанзивно одговорио:

- А какве ја везе са тим имам, колико је увезено банана и поморанџи, пет пара за то не дајем - рекао је тада Ђукановић.

Ђукановић је тада, у јулу 1997. године, Булатовићу замерао везе са Слободаном Милошевићем и оптуживао га да гура земљу назад, док је Булатовић своју кампању заснивао на оптуживању Ђукановића за лично богаћење и да је крив за "криминализацију земље".

Црногорски медији присетили су се овог ТВ дуела јер је у магацину у Зети заплењено 1.400 пакета са скоро 1,4 тона кокаина сакривених - у товару банана.

Заплена је вредна 100 милиона евра, сматра се највећом на овим просторима до сада, а у Црну Гору је ушла бродом, преко луке Бар. Цариници су кокаин уочили још у Бару, али су у договору са полицијом пустили да камионима стигне на одредиште како би се открило коме припада и онда је спроведена акција заплене.

Власник магацина је црногорски бизнисмен Будимир Крстовић - Будо Банана, кога је црногорска полиција ухапсила заједно са ћерком Марином.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)