СПОРТИСТИ СУ ЗЛАТНА МЕДАЉА ГРАДА: Олимпијска ноћ у Херцег Новом, диче се савременим гладијаторима (ФОТО)

В. В.

15. 08. 2021. у 17:17

У ПАРКУ Бока у центру града, уз концерт Владе Георгиева, Општина и Јавна установа културе Херцег фест приредили су Олимпијску ноћ и тако поздравили херцегновске олимпијце.

СПОРТИСТИ СУ ЗЛАТНА МЕДАЉА ГРАДА: Олимпијска ноћ у Херцег Новом, диче се савременим гладијаторима (ФОТО)

Фото: В. В.

Добродошлицу је олимпијцима пожелео председник Општине Стеван Катић захваливши им "на најбољој промоцији Херцег Новог" и нагласивши да су они "златна медаља нашег града".

- Новљани су претходних месец дана пратили спортска дешавања имајући осећај да браните и боје града из којег потичете... Херцег Нови, као град од тридесетак хиљада становника, представља својеврстан феномен – дати 21 олимпијца, међу којима је 13 спортиста, пет тренера, доктор, физиотерапеут и судија, представља разлог за понос, рекао је Катић. Он је  потом нагласио "имамо најбољег стрелца у ватерполу и члана идеалног тима ове Олимпијаде – Александра Ивовића, ту је и носилац златне медаље – наш Андрија Прлаиновић. Миливој Дукић, направио је готово немогућ подвиг – по изазовним временским условима остварио је резултат каријере, победивши на другој олимпијској регати у Токију. Наша Новљанка Ана Дабовић играла је у полуфиналу Олимпијског турнира, а пре само месец дана освојила је златну медаљу на Европском првенству у Француској, рекао је Катић и поручио да тај потенцијал морамо и неговати.

Фото: В. В.

- Свима вам желим још много успеха, врхунских спортских резултата и трофеја. То ће бити ваше победе, и победе Херцег Новог, поручио је Катић.

Бројни мештани и гости а међу њима и министарка науке, културе и спорта Весна Братић, поздравили су олимпијце у сјајној слављеничкој атмосфери којој је добром енергијом додатно допринео популарни Барба Влада Георгиев.

У име олимпијаца захвалили су Ана Дабовић, Андрија Прлаиновић, Миливој Дукић и Александар Лека Ивовић. Ивовић је, као и у Токију посебно честитао Андрији Прлаиновићу и истакао да верује да ће и неке нове генерације младих у Херцег Новом наставити тим победничким стазама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)