У УЧИОНИЦАМА ОД 1. СЕПТЕМБРА: Министарство просвете предлаже да настава почне у регуларном термину

И. Д. С.

12. 08. 2021. у 06:34

УКОЛИКО епидемиолошка ситуација то буде дозволила, ђаци ће ову школску годину почети у уобичајеном термину - 1. септембра.

У УЧИОНИЦАМА ОД 1. СЕПТЕМБРА: Министарство просвете предлаже да настава почне у регуларном термину

Фото Уницеф/Д. Миљанић

Са овим предлогом Министарства просвете сагласни су и у Институту за јавно здравље, али препоручују да се сви запослени у образовним институцијама и родитељи вакцинишу.

Представница Министарства просвете, науке, културе и спорта Славица Илинчић на састанку одржаном у Министарству здравља, на тему организација наставе у сусрет новој школској години, предложила је да деце буду присутна на настави у школама. Такође је рекла и да ће школски час трајати уобичајено 45 минута, уколико то епидемиолошка ситуација буде дозвољавала. Како је навела, у том правцу размишљају и представници Уницефа, а то су и препоруке Светске здравствене организације.

Директор Института за јавно здравље Игор Галић казао је да је Институт начелно сагласан са ставовима Министарства просвете и Уницефа, али да ће, због неизвесности развоја епидемиолошке ситуације, коначне препоруке дати у наредном периоду. Како је истакао, било би пожељно да се сви запослени у просвети, као и родитељи деце која похађају наставу, вакцинишу.

- На тај начин ћемо најбоље сачувати децу од оболевања, а самим тим очувати систем образовања и избећи могуће рестриктивне мере, које ће зависити од нивоа епидемије - поручио је Галић.

ЕПИДЕМИОЛОШКЕ  МЕРЕ НЕПРОМЕЊЕНЕ

Из ресора Весне Братић напомињу да неће бити промена у смислу епидемиолошких мера, те да ће мерење температуре на улазу, ношење маски и коришћење дезинфекционих средстава бити обавезно и ове школске године. Истичу и да су у току провере снабдевености школа свим потребним дезинфекционим средствима и маскама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)