МАНДИЋ О КРИВОКАПИЋУ: Попут његовог претходника посветио се властитом богаћењу и постао заштитник криминала и корупције

В. К.

01. 08. 2021. у 15:30

АНДРИЈА Мандић, лидер НСД огласио се по питању регионалног пројекта "Отворени Балкан", те истакао да је Влада на чијем је челу Здравко Кривокапић требала да се укључи у овај пројекат и тиме покаже да прошлогодишња победа прати интересе грађана.

МАНДИЋ О КРИВОКАПИЋУ:  Попут његовог претходника посветио се властитом богаћењу и постао заштитник криминала и корупције

Андрија Мандић / Фото Танјуг

- Он је заборавио на обавезе државника и одустао од оног програма за који је гласала већинска Црна Гора. Три одговорна лидера Србије, Северне Македоније и Албаније ће у најкраћем времену уклонити границе које постоје између тих држава, а Влада Црне Горе, која води унутрашњу и спољну политику ове земље, наводно, не препознаје интерес да будемо део тог великог пројекта који може да препороди нашу економију - каже Мандић и истиче да се грађани Црне Горе питају због чега је то тако.

- Очигледно је да се Здравко Кривокапић, попут његовог претходника, посветио једино личним и породичним интересима, властитом богаћењу и постао заштитник криминала и корупције које је успоставио бивши режим. Та криминална хоботница је обгрлила и његове најближе сараднике, оне самозване експерте који су пристали да на њих доминантан утицај имају Ђукановићеви криминални ешалони или стране службе безбедности - наглашава он и додаје да је Кривокапић повреовао да је изнад свега, нарочито њих из Демократског фронта и коалиције "За будућност Црне Горе" који су га бирали за премијера и тако му дали моћ коју он не користи за добро народа и државе већ само против њих који су му и дали ту моћ.

- Скандалозна смена Марине Јочић од стране Здравка Кривокапића показала је, не само у каквом се стању и даље налази наше друштво, већ и каквим се бизарним и мизерним, личним мотивима руководи особа које већ дуже време узурпира место премијера. Годину дана после велике изборне победе народа, Марина Јочић, хероина некадашње опозиције која је небројено пута са народом била на улици, протестима и другим ситуацијама, три пута хапшена и осуђивана због отпора диктатури и безакоњу, брутално је смењена без икаквог образложења - каже лидер НСД и наставља:

- Док је она дизала слободарски глас истине, на исти начин као данас, Здравко Кривокапић је носио букете ружа својој шефици Радмили Војводић, ректору УЦГ, замерајући демонстрантима што блокирају булеваре до бољих цвећара. Рационалног и аргументованог образложења, наравно, не може ни бити, јер иза Марине Јочић стоје резултати о увођењу реда, рада и остваривања напретка у Националним парковима. А то што образложења нема, јасно говори о каквом се самовољном акту и злоупотреби функције премијера ради - он додаје да је премијер, као јавна личност која обавља, али у његовом случају узурпира, функцију, дужан да трпи критике које почивају на истини, а не да се због њих иживљава над људима.

- Да ли је Марина Јочић рекла нешто што није истина? Да ли је Здравко Кривокапић, свега неколико дана након изборне победе, пошао са букетом цвећа код тадашње председнице СДП-а, са намером да прода велики изборни тријумф народа? Да ли је ишао на стан код Ивице Станковића да тражи да лидери ДФ-а буду осуђени? Да ли је своје најближе сараднике слао да утичу на Апелациони суд и тужилаштво да колега Милан Кнежевић и ја будемо осуђени? Јесте, и нека га срам буде због тога! Вјерујем да ће о овој недостојној и одвратној намери Здравка Кривокапића нешто јавно рећи и некадашњи министар правде Владимир Лепосавић и недавно смењени Генерални секретар Владе Божо Милоњић.

Каже и да су сада, годину дана након избора, неке ствари јасне.

- Сада је потпуно јасно зашто је Кривокапић у изборној ноћи од народа тражио да не слави победу и не скандира против бившег режима. Данас, годину дана касније, све је јасно: Драгињи Вуксановић и СДП-у цвеће, а Марини Јочић отказ. То је слика и прилика Здравка Кривокапића и његове издаје.

Мандић наводи да сви из НСД и ДФ стоје иза речи Марине Јочић и да нема других речи за оно што је урадио Здравко Кривокапић, као ни описа за његову издају.

- Подржавам и придружујем се апелу Марине Јочић који је упутила нашој СПЦ, да се огласи поводом оваквих сазнања везаних за нељудске радње Здравка Кривокапића, а које су претходиле свим нашим каснијим неспоразумима и јавним полемикама. Да ли је овакав његов вероломни поступак у складу са вредностима и учењем наше Свете Цркве? Крајње је вријеме да се изађе из агоније у коју је овај човјек заробио комплетан демократски процес у Црној Гори, а ми, поштовани чланови и симпатизери НСД и ДФ, морамо баш сада повести најснажнију борбу за одбрану велике побједе од 30. августа прошле године - закључио је Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)