ХУМАНИТАРНО НАДМЕТАЊЕ У ПУЦАЊУ ТРОЈКИ: "Срби за Србе" у Херцег Новом потврдили и хуманост и љубав према кошарци

В.В.

01. 08. 2021. у 13:37

ПЕТИ пут је хуманитарна организација "Срби за Србе" у Херцег Новом реализовала манифестацију „Тројка из блока", и на кошаркашком терену на Карачи, у Старом граду, окупила 120 учесника, који су осим хуманости потврдили и своју љубав према здравом животу, спорту и кошарци.

ХУМАНИТАРНО НАДМЕТАЊЕ У ПУЦАЊУ ТРОЈКИ: Срби за Србе у Херцег Новом потврдили и хуманост и љубав према кошарци

Фото: В.В.

Средства која су прикупљена биће поклоњена социјално угроженим породицама у Црној Гори. Резултат је у овој лепој акцији увек у другом плану, али треба рећи да је међу људима добре воље најуспешнији у погађању коша са пола терена био млади кошаркаш КК Динамик из Београда Андрија Радојичић, на другом месту је Мирко Кравић, а на трећем млади кошаркаш КК Галеб Вук Ивеља.

Организација „Срби за Србе" само током ове године помогла је 42 породице у Црној Гори у којима је 207 деце, истакла је председница организације у Црној Гори Милијана Милојевић.

- Вредност донација је  267 хиљада евра, помогли смо народне кухиње Митрополије црногорско-приморске и ону у Никшићу, а на Карачи смо се окупили како бисмо прикупили средства за оне којима је то најнеопходније, а то су породице са више деце са територије Црне Горе. Бројне пројекте смо остварили, исто тако бројне смо отворили, па тренутно једној породици у Гусињу градимо кућу, али има још много оних које очекују нашу помо - казала је Милојевић.

Организатори су задовољни одзивом учесника у Херцег Новом, а најлепше од свега је што су најбројнији учесници млади и деца, коментарисао је члан организације Степан Младеновић.

- То је и највећа радост и додатни значај ове манифестације јер деца су наша будућност, а на овај начин наш циљ остварујемо и на терену и на делу - казао је Младеновић.

Има пуно социјално угрожених породица које чекају помоћ а прикупљена помоћ биће искоришћена за опште добро, објаснио је члан организације Јово Вуковић и најавио турнир у Котору.

- Надам се да ће наредне године, у бољим временима, здравственим и по свему другом, бити још већи одзив како бисмо још више помогли онима којима је то  потребно. Поента је да се ова прича рашири у Црној Гори, да не буде само Херцег Нови и Бока, већ да имамо редовне донаторе на месечном и годишњем нивоу. Турнир се одржава једног дана, али ми смо радили током целе године како бисмо обезбедили донаторе. Херцегновски КК Приморје нам пуно помаже, уступили су нам терен, из малог КК Галеб су дошла сва деца да шутирају, ту су спонзори, остали донатори који су дали свој допринос за опште добро. Тако ће бити и у Котору, у Будви, на северу Црне Горе. Позивамо све да не учествују само једном него ако је могуће, да сваког месеца одвоје онолико колико могу и на тај начин омогуће да ова прича о доброти међу људима живи и траје у Црној Гори.

Манифестацију „Тројка из блока" у Херцег Новом су помогли: општински Секретаријат за друштвене делатности и спорт, предузећа Чистоћа, Комунално стамбено, Паркинг сервис, Но-ми, Биро конто, Цитyланд, те медијски спонзори РТХН, РТВ Светигора, портал Ин4с, Радио Котор и Радио Хомер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)