МОГУЋНОСТ, МОБИЛНОСТ И ОДРЖИВОСТ: Херцег нови на Светској изложби у Дубаију

В. В.

30. 07. 2021. у 17:51

ХЕРЦЕГ Нови ће учествовати на Светској изложби "Еxпо 2020 Дубаи", која се одржава од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022. године.

МОГУЋНОСТ, МОБИЛНОСТ И ОДРЖИВОСТ: Херцег нови на Светској изложби у Дубаију

Фото Танјуг

Главна тема је „Повезивање умова, стварање будућности"  а  подтеме су: Могућност, Мобилност и Одрживост. Организатори ују  преко 25 милиона посетилаца, а 20 одсто требало би да буду  директни представници бизнис сектора,саопштили су  из  херцегновскеОпштине. Туризам и инвестиције биће фокус представљања Херцег Новог  па ће  укупна туристичка  града, заједно са понудом Института „Др Симо Милошевић", бити  презентована током целог  трајања изложбе у Дубаију. Биће то прилика за иницирање и реализацију нових пројеката и инвестиционих веза, чиме ће се економска слика нашег града додатно побољшати.

- Што се тиче инвестиција и локалне привреде,  позивам све наше предузетнике, привредна друштва али и све наше суграђане који имају припремљене пројекте у виду готових бизнис планова или физибилити студија, валидне планске документације и решених имовинско-правних питања, затим пословне идеје и намеру за даљи развој и проширење делатности, да искористе могућности да своје пројекте, производе и услуге представе пред 25 милиона посетилаца. Павиљон Црне Горе биће на располагању за промоцију производа и услуга, пословне разговоре и састанке представника Општине Херцег Нови и привредника са фондовима, инвеститорима и компанијама из целог света, казао је савјетник председника Општине, Ненад Витомировић.

Херцег Нови заслужује место међу најбољима, те је нужно да се правилно интегрише у глобалну туристичку понуду у пост Ковид периоду, представљајући нашу културу, традицију, историју, као и наш огроман људски капитал. Општина Херцег Нови биће снажна подршка локалним привредницима да унапреде пословање и прошире се на нова тржишта, а инвеститорима да обезбеде што боље услове пословања и повеже их са локалним компанијама, наведено је у општинском саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)