ПРЕКИНУТА СЕДНИЦА ОДБОРА БЕЗБЕДНОСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Заседање паузирано због инцидента између Катнића и Милачића

В.К.

30. 07. 2021. у 10:58

СЕДНИЦА парламентарног Одбора за безбедност и одбрану прекинута је након мањег инцидента који се десио између Миливоја Катнић, главног специјалног државног тужиоца и Марка Милачића, посланика Праве Црне Горе.

ПРЕКИНУТА СЕДНИЦА ОДБОРА БЕЗБЕДНОСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Заседање паузирано због инцидента између Катнића и Милачића

Фото: В. К. С. Ђ.

Катнић  је казао да је председник Одбора Милан Кнежевић требало да га заштити када га је Милачић изједначио са криминалном групом Вељка Беливука.

- Молим вас да нико не напада борце против организованог криминала- навео је Катнић.

Кнежевић је казао да Милачић СДТ-а није изједначио са групом Беливука.

Катнић се побунио када је Кнежевић казао да ће Милачић појаснити да није то саопштио.

- Не кажем ја да ме сврстао у ту групу али му ви помажете- казао је Катнић.

Милачић је навео да Катнића није изједначио са Беливуком.

- Оптужбе су изнете да су црнорогски држављани учествовали у озбиљним злочинима, у том смислу је одговорност Катнића још већа него чланова организоване криминалне групе- навео је Милачић.

На то је оштро реаговао Катнић наводећи да ће бити приморан да се физички брани и обрачуна са таквим оптужбама.

- Морам да кажем да је ово овде (Милачић) једно баздиго...- казао је Катнић и упутио се према Милачићу након чега је Кнежевић прекинуо седницу, на којој је требало да се обави контролно саслушање премијера Здравка Кривокапића поводом тврдњи да му се спремало хапшење у случају да потпише Темељни уговор са СПЦ у Београду.

- Имајући у виду да је премиејр Црне Горе дао три изјаве, ми смо отворили три предмета и позвали га да то разјасни. У два га нисмо лично позивали да долази већ да да изјашњење. Послата су му три захтева на која никад није одговорио. У вези овог о чему данас говоримо позван је пет пута никад се није одазвао, за два је навео разлоге. Толико о владавини права - казао је специјални државни тужилац Миливоје Катрнић, пре инцидента, додајући да Специјално одељење има право да приведе Кривокапића али да он то неће радити.

- СДТ  је процесуирало 114 чланова групе за коју се везује Вељко Беливук.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)