СНП ЖАБЉАК ДЕМАНТУЈЕ НЕИСТИНЕ ЛОКАЛНОГ ОДБОРА ДПС-А: Споменик Анђелије Маловић оштећен још пре два месеца, а не уочи 13. јула

М.Д.

15. 07. 2021. у 12:23

ЛОКАЛНА власт у Жабљаку оличена у коалицији ДПС – СД на дан државности Црне Горе посегнула је за добро опробаном матрицом, пласирајући информацију како је 13. јула у жабљачком гробљу оштећен споменик Анђелије Маловић, супруге Јосифа Маловића који је био истражни судија у судском поступку против Драже Михајловића.

СНП ЖАБЉАК ДЕМАНТУЈЕ НЕИСТИНЕ ЛОКАЛНОГ ОДБОРА ДПС-А: Споменик Анђелије Маловић оштећен још пре два месеца, а не уочи 13. јула

ФОТО: Владо Шибалић

Споменик Анђелије Маловић поломљен пре два месеца услед јаког невремена које је погодило Жабљак и тада је порушено још неколико споменика, саопштили су из Општинског одбора Социјалистичке народне партије Жабљак.

Они објашњавају да је локална власт у Жабљаку оличена у коалицији ДПС – СД на дан државности Црне Горе посегнула је за добро опробаном матрицом, коју примењују на државном нивоу већ дуго година, потпомогнути разноразним порталима пласирали су путем друштвених мрежа информацију како је 13. јула у жабљачком гробљу оштећен споменик Анђелије Маловић, сестре Милована Пејановића који је под псеудонимом Љубо Поповић као мајор тадашње службе државне безбедности лоцирао, организовао и спровео акцију хапшења Драже Михајловића и супруге Јосифа Маловића који је био истражни судија у судском поступку против Михајловића.

ФОТО: Владо Шибалић

Оборени споменик Анђелије Маловић

- Да су господа из владајуће коалиције и списатељи саопштења посећивали жабљачку цркву видели би да је споменик Анђелије Маловић поломљен пре два месеца. Оштећења су настала услијед јаког невремена које је погодило Жабљак у ноћи када се обиљежавао Велики петак и тада је порушено још неколико споменика, саопштили су из Општинског одбора Социјалистичке народне партије Жабљак.

Како истичу у тој партији, локална власт у Жабљаку оличена у коалицији ДПС – СД на дан државности Црне Горе посегнула је за добро опробаном матрицом, коју примењују на државном нивоу већ дуго година.

- Идеолошке поделе, дељење на “наше” и “њихове”, патриоте и издајнике је нешто што се у кухињама поменутих политичких субјеката стално “кува” и с времена на време прокључа до те мере да на моменте постане неподношљиво- наводе у СНП Жабљак.

Додају да уместо да локална власт доприноси да сваки грађанин Жабљака доживи 13. јул као свој празник, они се два дана својски труде да подељени народ додатно поделе.

- За оштећење споменика оптужили су своје суграђане, све оне који се не уклапају у њихову идеолошку перцепцију и њихов доживљај историјских збивања, називајући их ни мање ни више него фашистима-наглашавају у тој странци.

Како кажу, прича која се пласира по медијима од јуче и чији су актери одлучили да је публикују преко својих јуришника, који је деле по друштвеним мрежама, неодољиво подсећа на филм “Балкански шпијун” и маестралног Бату Стојковића са реченицом “Мене ако се сете, сете се”.

- И они су се сетили Анђелије Маловић на дан устанка, иако јој је споменик оштећен још пре два месеца. И на крају, поштедите нас господо вашег патриотизма и борбе “за тековине”. Ви сте одавно у идеолошком брлогу. Један дан славите антифашизам, а други дан кличете освједоченим сарадницима окупатора и слепо следите њихову идеологију. За вас је историја “шведски сто” са кога узимате само оно што вам се свиђа. Код вас је све могуће, па и то да славите 13. јул са зеленашким обележјима, униформисани у зелене мајице. И још нешто зеленашка застава коју сте јуче носили је фалсификат историјски, а права застава је тробојка, које се ви плашите и од које окрећете главу - закључују у СНП Жабљак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)