ТРГОВЦИ И КАФАНЕ ПО СТАРОМ: Знатно попуштање епидемиолошких мера, укинут низ ограничења радног времена

И. Д. С.

19. 06. 2021. у 08:38

У ЦРНОЈ Гори ће наредне две седмице на снази бити нове, либералније епидемиолошке мере, саопштило је Министарство здравља.

ТРГОВЦИ И КАФАНЕ ПО СТАРОМ: Знатно попуштање епидемиолошких мера, укинут низ ограничења радног времена

Фото Принтскрин

Како наводе, с обзиром на број вакцинисаних становника, те паду броја инфицираних, Савет за борбу против вируса корона одлучио је да се максимално либерализују услови рада и живота. Према оцени директора ИЈЗ, Игора Галића, оболевање од вируса корона у Црној Гори је на најнижем нивоу од јула прошле године.

- Тренутно активних случајева је 380, а хоспитализовано је 60 особа. Од просечног броја тестираних, удео позитивних је 1,43 посто - навео је он.

Када је реч о вакцинацији, Галић истиче да је до 16. јуна дато 270.237 доза вакцине, од којих је првом дозом имунизовано 146.964 грађана, а у целости њих 123.273.

Сходно новим епидемиолошким мерама Министарства здравља, у Црној Гори је од суботе укинуто временско ограничење рада угоститељских објеката. На снази остаје мера забране извођења музичког програма уз учешће певача и музичара, осим у баштама и то од 20 до 23 сата и то уз строго поштовање аката који прописују ограничења за буку.

Новим мерама укида се и временско ограничење рада привредних друшатва и предузетника који се баве трговином непрехрамбених производа и пружања услуга, али и приређивачима игара на срећу па они сада могу да раде до 23 сата. Продужен је и рад дечјих играоница које до сада могу да раде, уместо до 20, до 22 часа.

Нове мере предвиђају укидање временског ограничења рада установа образовања и културе.

Повећао се и дозвољени број посетилаца јавним приредбама, политичким и приватним скуповима, прославама, свадбама, журкама, као и другим манифестацијама на отвореним јавним местима и тераси или башти угоститељског објекта, па уместо 50, сада може да присуствује до 100 особа, а исто ограничење важи и за сахране и ђачке екскурзије.

НЕДЕЉА НЕЋЕ БИТИ СВИМА СЛОБОДНА

ДЕО трговаца највероватније ће моћи да ради и недељом у току предстојеће туристичке сезоне, али и следеће зимске, сходно договору који је Министарство економског развоја постигло са Унијом послодаваца, Унијом синдиката и Савезом слободних синдиката. Како су казали из ресора Јакова Милатовића, рад недељом требало би да се омогући малим предузетницима, углавном породичним фирмама, како би успели да преброде ковид-кризу и сачувају посао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

ПОСЛЕ ПРИЧА ДА ЈУ ЈЕ АРКАН ДОНЕО СА РАТИШТА: Тајна Цецине огрлице - огласила се ВЛАСНИЦА након више од 20 година