НЕКА ВАМ ЈЕ СРЕЋАН ДПС! Славен Радуновић најавио бојкот рада Скупштине - "Десила се велика превара гласача од 30. августа!"

М.С.

17. 06. 2021. у 22:15

У СКУПШТИНИ Црне Горе вечерас је изгласана Резолуција о геноциду у Сребреници.

НЕКА ВАМ ЈЕ СРЕЋАН ДПС! Славен Радуновић најавио бојкот рада Скупштине - Десила се велика превара гласача од 30. августа!

Фото: Принтскрин

Резолиција је усвојена са 55 гласова за, против је било 19 посланика, а удржаних 7.

Резолуција подразумева, између осталог, да парламент осуди и признаје да се у Сребреници јула 1995. године десио геноцид, да то Скупштина Црне Горе најоштрије осуђује, да се забрањује јавно негирање постојања и умањење геноцида, да се 11. јул прогласи даном сећања на жртве.

Након што је усвојена Резолуција и смењен министар Владимир Лепосавић, шеф посланичког клуба ДФ-а Славен Радуновић најавио је бојкот рада Скупштине.

- Десила се велика превара гласача од 30. августа. Направљена је непринципијелна коалиција ДПС-а и делова Владе Црне Горе и због тога позивам овог момента све који су добили гласове 30. августа грађана Црне Горе да се ослободиМо ДПС-а и са њиима не градимо Црну Гору да се у најкраћем року скупимо и донесемо одлуку шта ћемо даље јер смо сви и даље живи и здрави и сви смо добили гласове грађана Црне Горе који нису очекивали да ће ДПС смењивати наше министре. До тада док се не говоримо о томе нећемо улазити више у пленум. Ако имате било ко овде нову већину само изволите са њима. Ко оће са Фронтом може са нама да се договори о свему. Ово исто важи и за парламент и за руководство парламента у случају да се оглушите о ово што вам говоримо. Сада ресетујемо стање на нулу и тражимо нови договор. Поздрављамо вас и нека вам је срећан ДПС - рекао је Радуновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)