КРИВИ СМО ШТО СМО СРБИ: Говор Милана Кнежевића који је узбуркао регион

Novosti online

17. 06. 2021. у 15:31

КРИВИ смо што су нас бацали у Јадовно по јамама, убијали у Јасеновцу отварајући логоре за нашу децу. Криви смо што су нас убијали у Велици и Пиви, криви смо за бомбардовање јер кад нас нису бомбардовали нацисти, бомбардовали су нас наши савезници

КРИВИ СМО ШТО СМО СРБИ: Говор Милана Кнежевића који је узбуркао регион

Фото: Принтскрин

Лидер Демократска народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић одржао је јуче говор у Скупштини где је казао да „откако је пробауљао и почео разазнаје слогове најлепшег српског језика нон-стоп слуша да су Срби нешто криви као народ“.

- Како сам растао тако је и наша кривица расла, па сам закључио да је наша кривица интезивирана 1389. године у боју на Косову, кад смо уместо земаљског одабрали небеско царство. Кад нисмо пред Отоманлијама хтели да спустимо Немањићке барјаке. Тада смо били спремни да главу положимо на пањ јер смо се заклели православној вери, Исусу Христу и нашој цркви - казао је Кнежевић.

Лидер ДНП-а, истакао је да су Срби криви због Царева Лаза и барјака из Првог и Другог српског устанка.

- Криви смо због барјака из Фундине, Брегалнице, криви смо јер смо се супроставили Аустро-Угарима на Цетињу, Колубари, Мојковцу и Кајмакчалану. Криви смо што су нас бацали у Јадовно по јамама, убијали у Јасеновцу отварајући логоре за нашу децу. Криви смо што су нас убијали у Велици и Пиви, криви смо за бомбардовање јер кад нас нису бомбардовали нацисти, бомбардовали су нас наши савезници. Криви смо због Братунца, Бљеска, Олује и због Жуте куће и због протјераних преко пола милиона Срба са простора бивше СФРЈ - рекао је Кнежевић и додао:

- Криви смо што нисмо дали нашу свету земљу Косово и Метохију и због тога нас је бомбардовало 19 највећих земаља свијета, а сада нам због тога нам дјеца доручкују, вечерају и ручају уранијум па смо први по канцерогеним болестима у Европи и свијети, нагласио је Кнежевић.

Колико су нас убијали и уништавали, каже он, право је чудо да на овој капи земаљској остао и један једини Србин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)