КРИВОКАПИЋ ИМЕНОВАО ВУКШИЋА ЗА ДИРЕКТОРА АНБ: Одлука донесена после неодржавања седнице скупштинског Одбора за безбедност и одбрану

М.С.

12. 06. 2021. у 09:47

ПРЕДСЕДНИК Владе Здравко Кривокапић именовао је Дејана Вукшића за директора Агенције за националну безбедност АНБ.

КРИВОКАПИЋ ИМЕНОВАО ВУКШИЋА ЗА ДИРЕКТОРА АНБ: Одлука донесена после неодржавања седнице скупштинског Одбора за безбедност и одбрану

Фото АНБ

Његова одлука објављена је у петак вече у Службеном листу. До тога је дошло јер у петак није одржана седница Одбора за безбедност и одбрану на којој је требало да се расправља о именовању Вукшића јер није јер није било кворума, због тога што посланици ДПС бојкотују рад Скупштине, а посланици ДФ нису желели да јој присуствују, јер сматрају да премијер Кривокапић, одбијањем да присуствује прошле недеље контролном саслушању на Одбору, покушава да игнорише ово скупштинско тело. Због тога ни председник Одбора, Милан Кнежевић, није желео да закаже седницу, па је то урадио председник Скупштине Алекса Бечић.

Вукшић је за вршиоца дужности шефа АНБ-а именован 17. децембра. У биографији му пише да је рођен 2. маја 1972. године у Котору. Завршио је Правни факултет и положио правосудни испит. До избора на ову функцију бавио се адвокатуром, а радио је и као судија. Живи у Котору, ожењен је и отац двоје деце.
Иницијатива да вукшић буде изабран на ову функцију месецима је била у Скупштини.
Сходно одредбама Закону о Агенцији за националну безбедност, директора тајне службе именује Влада, на предлог шефа извршне власти.
Директор Агенције, пише у закону, именује се на период од пет година и може бити поново именован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)