БАЊАЛУЧАНИНУ 15 ГОДИНА РОБИЈЕ: У подгоричком Вишем суду изречена пресуда за убиство Будванина Горана Ђуричковића

С. ЂОКИЋ

11. 06. 2021. у 19:44

БАЊАЛУЧАНИН Срђан Поповић (28), осуђен је у петак пред Вишим судом у Подгорици првостепеном пресудом на 15 година затвора због убиства Будванина Горана Ђуричковића.

БАЊАЛУЧАНИНУ 15 ГОДИНА РОБИЈЕ: У подгоричком Вишем суду изречена пресуда за убиство Будванина Горана Ђуричковића

Локал где је убијен Горан Ђуричковић

Ђуричковић је ликвидиран хицима из аутоматске пушке 27. октобра 2015. испред свог кафића "Олд фисхерманс пуб" на шеталишту у Будви. Две године касније, полиција је као извршиоца означила Поповића, који је у августу 2017. ухапшен у Аустрији због трговине кокаином.Због тога је правоснажно осуђен на осам година затвора. Казну издржава у аустријском затвору, због чега се у Подгорици против њега поступак водио у одсуству.

Тужилац истиче да су кључни докази против Поповића ДНК трагови, пронађени на три чауре калибра 7,62 милиметра у пушкарници зидина Старог града. Одатле је, према оптужници, са удаљености од 70 метара пуцано на Ђуричковића из аутоматске пушке "хеклер&кох".Убица је, тврди се, побегао воденим скутером, који је два дана после убиства нађен запаљен између плажа Трстено и Плоче у месту Платамуни. Годину дана касније, рониоци су пронашли пушку у мору. Балистичким вештачењем се поклопила са испаљеним чаурама.

Истражитељи су успели да дођу и до сведока из Сутомора, који је, десет дана пре злочина, скутер продао мушкарцу који, како је рекао, говори нагласком који је "комбинација екавице, са српско-хрватским и примесама босанског". Занимљиво је да је исти сведок током суђења, а након што су му приказане три фотографије Поповића био децидан да он не личи на особу којој је продао скутер.

Адвокат из Бањалуке Драган Ступар, који је у тиму одбране, тврди да Поповић није убица и да за то постоје докази чије је извођење суд одбио, као што је саслушање пет сведока, који потврђују да је у време убиства био у Босни и Херцеговини.

ЧЕТВРТА ЖРТВА РАТА КЛАНОВА

ЂУРИЧКОВИЋ је, како се може чути, четврта жртва рата између црногорских кланова, који је започео 2014. године када је у Шпанији нестала велика количина кокаина. Преживео је два покушаја ликвидације. У Валенсији је рањен, а у другом наврату црногорска полиција је осујетила напад и ухапсила две особе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)