"НЕМА ЧЕГА СРПСКИ НАРОД ДА СЕ СТИДИ": Вучуровић о предлогу резолуције о Сребреници - ми смо победници и слободарски народ

Новости онлине

09. 06. 2021. у 15:28

ПОСЛАНИК Демократског фронта Јован Вучуровић је истакао да је Предлог резолуције о Сребреници провокација којом се жели сатанизовати српски народ и прогласити геноцидним.

НЕМА ЧЕГА СРПСКИ НАРОД ДА СЕ СТИДИ: Вучуровић о предлогу резолуције о Сребреници - ми смо победници и слободарски народ

Фото: В. Кадић

Он је истакао да посланици ДФ неће гласати за ову резолуцију.

- Она је директно усмерена против српског народа, али је намењена за дневно политичку употребу, јер они који стоје иза ње очигледно су више размишљали о политичких поенима, него о жртвама, више су размишљали о подизању тензија у друштву, а како би подигли своје посрнуле рејтинге. Мене интересује основни циљ овог текста, а то је покушај сатанизације српског народа - казао је Вучуровић.

Он је казао да је разочаран да данас нису присутни представници Владе.

- Мислим да је ово важна тачка, јер је у самој Влади дошло до грких ријечи везано за ову тему. Било би коректно да су дошли, а посебно су требали да дођу посланици ДПС-а, јер се и они крију управо иза ових тема. Наш клуб неће гласати за ову резолуцију јер је својеврсна провокација и директно је усмерена против српског народа. Осуђујем овај злочин, али очекујем да се осуди и злочин над Србима – навео је, поред осталог, он.

Он је додао да је ову Резолуцију предложила она политика која је поражена 30. августа 2020. године, која је поражена пре свега и због свог екстремног, фанатичног, антисрпског деловања и антиправославља. Због тога што је силом хтела да мења историјски, национални, духовни и културни идентитет традиционалне Црне Горе.

- Очигледно је да та политика није извукла поуке из тога пораза, па ће због поновне ескалације антисрпства и оваквих резолуција убедљиво бити поражена и на наредним изборима - рекао је Вучуровић.

Такође, рекао је да су овакви пројекти направљени да се баш Срби натерају, наговоре, инструирају да овај тешки злочин и Сребреници назову геноцидом.

- Нема чега српски народ да се стиди или каје или носи неки терет, ми смо победнички и слободарски народ, али и народ који је често био на путу страдања. И онда се појаве душебрижници који кажу да се суочимо са истином. Наша истина су геноцид у Јасеновцу, Пребиловци, Јадовно, Користска јама, Велика, Пива, Зидани мост, Олуја, Бљесак и многи други - јасан је Вучуровић.

Он закључује да нема нико у пленарној сали Скупштине да није осудио злочин у Сребреници, али зато има пола оних посланика које није брига за злочине над Србима и који то не осуђују, а ти исти су слали своје представнике на прославу злочиначке Олује.

Позвао је предлагаче Резолуције да повуку исту, јер она није никакв акт помирења и уједињења, већ провокација српског народа.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)