ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР НА АДИ БОЈАНИ: Ватрогасци спасили једну кућу - ево ко су власници две које су изгореле (ВИДЕО)

Б. Д.

07. 06. 2021. у 11:50

ЛОКАЛИЗОВАН пожар на Ади Бојани након два сата интензивне борбе човека и ватрене стихије која је јутрос прогутала две куће на обали реке.

ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР НА АДИ БОЈАНИ: Ватрогасци спасили једну кућу - ево ко су власници две које су изгореле (ВИДЕО)

Фото: Б.Д.

Срећа у овој незавидној ситуацији је што нема страдалих И повређених, а ватрогасци су уз помоћ мештана успели да спасу трећу кућу која се налазила непуни мета род објекта 173Л  који је потпуно изгорео.

 

Изгореле куће се налазе у горњем делу према рачви реке Бојане.

- Добили смо дојаву да је избио пожар на објектима на Бојани око 8 сати јутрос. Укупно 12 људи из Службе заштите и спашавања је  одмах кренуло на терен. Кад смо стигли пожар је већ био захватио та два објекта од  материјала који брзо гори. Велику помоћ у гашењу и локализовању пожара имали смо од људи који на Бојани бораве - казао је за "Новости" начелник Службе заштите и спасавања Улцињ Саубих Мехмети додајући да се укључило и Комунално предузеће, као и Рифат Суљовић  власник цистерне који је “десна рука ватрогасцима Улциња јер увек излази на терен”.

Узрок пожара вероватно су инсалације, али ће коначну реч ће  дати вештак  за пожаре, експлозије и хаварије. "Новости" сазнају да су власници изгорелих кућа пореклом са Косова који живе у Швајцарској.

- У моменту када је избио пожар у објектима није било никога. Комшије су рекли да је претходно нестајало струје, казао је Мехмети.

 

СЛУЖБИ ФАЛИ ВАТРОГАСАЦА

Мехмети је истакао да  Служби заштите и спасавања Улцињ фали девет ватрогасаца за стално и шест сезонских. Међутим, од министарства финансија нема  сагласности.  Тих девет радних места Служба, каже начелник,  има по систематизацији.

- Кад се деси један овакав пожар, град остаје “незаштићен” што је супротно свим безбедоносним нормама и правилима службе. На територијално распрострањену општину Улцињ ми имамо само 22 стално запослена ватрогасца - казао је Мехмети. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)