АНДРИЈА МАНДИЋ: Кривокапић окренуо леђа својим духовним учитељима и доброчинитељима на челу са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем

Novosti online

28. 05. 2021. у 16:22

ПО бурној реакцији јавности у Црној Гори, показало се колико је било неопходно и нужно потписати Темељни уговор и колико неки случајни људи лако забораве и реч и дужности, Цркву и владике.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Кривокапић окренуо леђа својим духовним учитељима и доброчинитељима на челу са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем

Фото Танјуг / АП

То је показао синоћ својим делом и речју Здравко Кривокапић који је у својој конфузији окренуо леђа својим духовним учитељима, доброчинитељима, на челу са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем, саопштио је председник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић.

- Здравко Кривокапић се веома лоше понео према људима из Цркве који су га увели у политику и директно довели до високог премијерског положаја. Данас они морају јавно и са стидом да говоре о том човеку читавом верујућем и православном народу - казао је Мандић.

Како додаје, против потписивања Темељног уговора ниједне јавне речи није изговорио нико из парламентарне већине, ни из Бечићеве, ни Абазовићеве странке.

- Па ко је онда био против? Изгледа једино Кривокапић. Можда је њему од стране Бечића и Абазовића једно говорено тајно у четири ока да нико не чује, а друго јавно - казао је он.

Како истиче, „питање које лако даје одговоре на сва ова ружна дешавања је: Да ли су Демократе Алексе Бечића за потписивање усаглашеног споразума Владе и СПЦ и да ли је УРА Дритана Абазовића за тај споразум?“

Ако јесу, додаје он, и ако то „заједнички јавно констатујемо“, онда ће, сматра Мандић, „Кривокапићево одбијање да потпише споразум бити мање важно јер смо ми парламентарна већина.“

- А ако је неко од ове двојице вршио притисак на премијера Кривокапића или чланове Сабора СПЦ, да се не потписује тај споразум, онда је то она важна чињеница коју морамо знати сви. Не би било добро да ико рачуна на могућност да било који владика СПЦ може одустати од властите доследности у захтеву да се уговор потпише са Његовом Светошћу патријархом српским г. Порфиријем у Београду - поручио је Мандић.

(ИН4С)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)