ЛИЦЕМЕРЈЕ ПРЕМИЈЕРА ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић нападао Вучића због блискости са Милом, а онда је уследила серија јавних и тајних састанака са њим

Novosti online

15. 04. 2021. у 21:29

ПРЕМИЈЕР Здравко Кривокапић нападао је председника Србије због његове блискости са Милом Ђукановићем, а сам се чешће, понекад и тајно, састајао са председником Црне Горе.

ЛИЦЕМЕРЈЕ ПРЕМИЈЕРА ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић нападао Вучића због блискости са Милом, а онда је уследила серија јавних и тајних састанака са њим

Фото: П.Миловановић/Принтсцреен

Кривокапић се придружио хајци Мила Ђукановића који је тада директно оптуживао државу Србију и њеног председника за пораз ДПС-а на парламентарним изборима 30. августа. Док је Ђукановић из свих оружја оптуживао свог колегу из Србије као експонента великосрпског хегемонизма којим се жели покорити Црна Гора, Кривокапић је тврдио да су њих двојица ближи него он и његов кум.

Апсурдно је што је премијер Кривокапић Вучића оптуживао да се превише дружи са Ђукановићем, када се он све ви[пе од 30. августа састаје са председником Црне Горе. Истовремено, Вучић се са Ђукановићем није видео.

Премијер је састанке са Милом правдао изјавама да су то званични састанци, као да претходни Ђукановићеви сусрети са Вучићем на бројним форумима нису званичног карактера.

Све чешћи састанци Кривокапића и Ђукановића и њихово продубљивање сарадње имају за циљ маргинализацију ДФ-а у неким будућим политичким процесима чија ће оштрица бити усмерена ка Београду, од којег по мишљењу готово свих политичких актера треба одвојити Црну Гору, наводе медији у Црној Гори. Бројне политичке позиционе и опозиционе структуре у Црној Гори под патронатом западних амбасада имају за циљ да ДФ и Београд прикажу као реметилачки фактор у Црној Гори, од којег се по сваку цену треба дистанцирати, наводи Борба.

За ту акцију против Београда имају подршку и од Кривокапића који својим наступима у проопозиционим медијима у Србији нескривено напада Вучића, заменом теза да овај ради против њега. А реалност Кривокапића најбоље демантује, јер управо он чини све против Вучића. Колико је истрајан у томе показује и то да је спреман да склопи пакт са Ђукановићем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)