СРБИН ЋЕ БИТИ НОВИ ГРАДОНАЧЕЛНИК НИКШИЋА: Ево ко је Марко Ковачевић, највећи победник избора

Novosti online

14. 03. 2021. у 21:54

ПОСЛЕ победе коалиције "За будућност Никшића", нови градоначелник ће највероватније бити лидер ове листе Марко Ковачевић.

СРБИН ЋЕ БИТИ НОВИ ГРАДОНАЧЕЛНИК НИКШИЋА: Ево ко је Марко Ковачевић, највећи победник избора

Фото: Принтскрин/илустрација

- Син свога оца и отац свога сина. Обични човек из Никшића који само жели све најбоље за своју породицу и за своје људе - овако је себе представио Ковачевић у недавном интервјуу који је дао Ђорђију Андрићу.

Фото За Будућност ЦГ

Марко Ковачевић, рођен у Никшићу 9. мај 1988. године, српски је политичар из Црне Горе, садашњи посланик у Скупштини Црне Горе од 23. септембра 2020. године и гласноговорник Нове српске демократије (НСД).

Дипломирао је на Правном факултету Универзитета Црне Горе.

За време протеста у Црној Гори 2019—2020. ухапшен је након што је држао српску тробојску на степеништу Саборне цркве у Никшићу.

Ковачевић је добио 22. место на изборној листи коалиције За будућност Црне Горе за парламентарне изборе 2020. и изабран је за посланика у Скупштини Црне Горе. По потврђивању посланичког мандата, Ковачевић је изабран за председника Законодавног одбора, члана Одбора за просвету, науку, културу и спорт и члана Одбора за антикорупцију.

Изабран је за носиоца листе коалиције За будућност Никшића (ДФ-СНП) на локалним изборима 2021. године у Никшићу као кандидат коалиције за градоначелника.

Подршку су му јавно изразили председник СРС проф. др Војислав Шешељ, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, председник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић, Српска листа на челу са потпредседником Владе Косова и министром локалне самоуправе Гораном Ракићем и послаником Скупштине Републике Косово Игором Симићем, начелник општине Гацко Огњен Милинковић, проф. др Богољуб Шијаковић и песник Благоје Баковић, док се у његову кампању укључио председник општине Будва Марко Бато Царевић.

- Прошлост припада њима (ДПС-у), а будућност нама - обећао је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)