ХАОС КОД ПУПИНОВОГ МОСТА, НЕ ПОМАЖЕ НИ ПОЛИЦИЈА: Колоне возила данима миле дуж Батајничког друма, аутобуси "заглављени" међу шлеперима

Р. Д. - С. Б. М.

19. 05. 2021. у 05:48

КОЛОНЕ возила данима миле дуж Батајничког друма, од Алтине до Пупиновог моста.

ХАОС КОД ПУПИНОВОГ МОСТА, НЕ ПОМАЖЕ НИ ПОЛИЦИЈА: Колоне возила данима миле дуж Батајничког друма, аутобуси заглављени међу шлеперима

Фото : Н. Скендерија

Очигледно лоше решено лево скретање на мост проблем прави одавно и ствара гужве пошто шлепери блокирају раскрсницу. Али, ствар су изгледа погоршали радови ЈКП "Београдске електране" код Саобраћајне школе, који ће на овој деоници трајати до 19. јуна. "Новости" су и јуче сведочиле малтретирању грађана, који излазе из возила јавног превоза и пешаче до станице на којој би ушли у први аутобус до града који се "ишчупао" из гужве.

После објављеног текста о мукама грађана Батајнице, Алтине и Нове Галенике у "Новостима", на најоптерећенијем делу пута јуче су се појавили и саобраћајни полицајци. Грађани тврде да их претходних дана није било, па се од Батајнице до центра града путовало и три сата.

- У понедељак сам из Батајнице кренула у 16.45 а доСаобраћајне школе стигла у 19.30. Киша пада, не можете ни да изађете из превоза. На крају сам морала. Возач је звао диспечера, а овај га је убеђивао како не зна да вози. Била сам у шоку. Ако ће ово да раде подуже, нека напишу да се пешачи од ковид-болнице до Саобраћајне школе, да знамо. Друго, та петља ка Пупиновом мосту је увек била лоше решена, па се 40 минута путовало од Батајнице до Пупиновог моста. Ако стручњаци из Секретаријата за саобраћај не могу да реше тај проблем, нека питају некога ко зна, можда и Кинезе који су мост градили, па да нас реше мука - наводи Анкица Ш.

Репортери "Новости" јуче су, упркос присуству саобраћајне полиције, угледали колону која се вукла од "Кока-колине" фабрике до Пупиновог моста. Шлепери су ту деоницу пролазили за сат и по, а међу тешким камионима била су заглављена возила јавног превоза. Управо је лево скретање ка мосту оно што прави саобраћајни чеп. Нека возила су тражила алтернативу па су се преко Земун Поља укључила на ауто-пут.

О хаосу најбоље говори чињеница да је линија 707, која излази из Нове Галенике и треба да се укључи на Батајнички друм и којој је Саобраћајна школа следећа станица, ту дужину од 300 метара прелазила пола сата.

Јавно комунално предузеће "Београдске електране" овде ради топловодну мрежу. Њоме ће се снабдевати станови за припаднике снага безбедности у насељу које је у изградњи, у Новој Галеници. На питање "Новости" да ли је могуће да се радови изводе ноћу како би се што мање ометао саобраћај и да ли је могуће ангажовање додатног људства како би се све брже завршило, одговарају:

- Дозволама је предвиђена прецизна динамика које извођачи радова стриктно поштују. Радови у Цара Душана ће бити завршени до 19. јуна. Не постоји могућност да се ради током ноћи, јер се тада обавља радиографско испитивање заварених спојева, што преко дана није могуће да пролазници и возачи не би били изложени радијацији. На градилишту се налази довољан број радника, а повећањем њиховог броја не би се добило на динамици, јер је процес рада оптимизован - кажу у "Електранама".

БЕЗ ИЗМЕНА ЛИНИЈА

СЕКРЕТАРИЈАТ за јавни превоз, упркос свакодневном кашњењу, није донео одлуку о евентуалној измени траса. "Новости" су обратиле и Секретаријату за саобраћај, поводом решења проблема са левим скретањем на Пупиновом мосту. Одговоре чекамо.

Које ће решење надлежни да смисле, остаје да се види наредних дана. Мада, сва је прилика да ће овакво стање, или горе, потрајати до лета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)