МАЈСТОРИ ЗАПОСЕЛИ БЛОК 44: Настављена реконструкција четири и по километра дугог новобеоградског шеталишта

А. З. К.

17. 05. 2021. у 22:50

РАДОВИ на реконструкцији шеталишта "Лазаро Карденас" у Новом Београду, дужине око четири и по километра, које повезује блокове 45, 44 и 70, настављени су - изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

МАЈСТОРИ ЗАПОСЕЛИ БЛОК 44: Настављена реконструкција четири и по километра дугог новобеоградског шеталишта

Фото П. Милошевић

- Реконструкцију овог шеталишта предложио је 2019. године председник Републике Србије Александар Вучић, а Влада је издвојила 300 милиона динара. Остатак новца, више од 300 милиона динара, обезбедио је Град Београд, тако да грађани који живе у блоковима 44, 45 и 70 треба да знају да реконструкцију ради Град Београд уз помоћ Владе Србије и да нико други не учествује у овом пројекту - рекао је Весић.

У околини шеталишта, које се издваја својом лепотом, живи око 40.000 људи, прецизирао је Весић.

- Завршили смо комплетно шеталиште у Блоку 45, где се сада налази шест нових дечјих игралишта, саобраћајни полигон, нови терени, две теретане на отвореном. На овом простору је засађено 235 нових стабала а постављене су и 152 нове клупе - рекао је Весић.

ПРИПРЕМЕ НА НАСТАВАК ПРОЈЕКТА

ПРИПРЕМА се и пројекат за Блок 70, где би требало да радови почну на пролеће.

- То значи да ћемо током 2022. радити и део у Блоку 70, након чега ће читаво шеталиште "Лазаро Карденас" бити завршено рекао је Весић.

Он је додао да се сада обављају радови на шеталишту у Блоку 44.

- Радимо ново дечје игралиште, реконструисаћемо четири постојећа, урадићемо теретану на отвореном, саобраћајни полигон, санираћемо кошаркашки терен, као и терен за боћање, а засадићемо и нова 53 стабла. Укупна вредност радова је око 150 милиона динара и до 15. децембра очекујемо да радови буду завршени - објаснио је заменик градоначелника Београда.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)