ОД БАТАЈНИЦЕ ДО ГРАДА 30 МИНУТА ДУЖЕ: Због постављања топловодних цеви, данима колоне возила до Пупиновог моста

С. Б. МИЛИШЕВИЋ

18. 05. 2021. у 12:45

КРЕНИ, стани, крени, стани, у колони дуж Батајничког друма и Цара Душана, од скретања за Алтину до ауто-пута за Нови Сад.

ОД БАТАЈНИЦЕ  ДО ГРАДА 30  МИНУТА ДУЖЕ: Због постављања топловодних цеви, данима колоне возила до Пупиновог моста

Фото Архива

И тако сваки дан, од прошле недеље када су почели радови код Саобраћајне школе. Возила јавног превоза касне од 20 минута до пола сата, а путници излазе из аутобуса и пешаче 300 и више метара како би проблематичну деоници обишли. Саобраћајне полиције ни на видику.

Када су ЈКП "Београдске електране" почеле да раскопавају коловоз и тротоар, на деоници од Банатске до Батајничког друма и од Батајничког друма до ауто-пута за Нови Сад, у овом делу Земуна настао је хаос. Радови ће, према плану, трајати до 7. септембра.

- Ово је катастрофа. Последњих неколико дана су такве гужве да не знам више шта раде. Од скретања за Алтину, где је Балкан осигурање до Загребачког ауто-пута води колона. Аутобуси, камиони, путничка возила. Још падне киша и тек онда буде хаос. Идемо миц, по миц. А камиони онда закрче раскрсницу код Пупиновог моста, јер нико никога не поштује и поново чеп. У просеку касним из Батајнице до Зеленог венца сваки пут по 20, 30 минута - каже возач линије 706, која вози до Батајнице.

КИША ПАРАЛИСАЛА ПРЕСТОНИЦУ

ЈАКО невреме и обилне падавине сручиле су се јуче око 15.30 на престоницу и направиле саобраћајни колапс. Велика количина кише створила је несносне гужве, па су тако били непроходни Бранков мост и Газела, као и Славија и Аутокоманда. Застој у саобраћају није заобишао ни Нови Београд и сам центар града, а неколико престоничких улица било је тотално поплављено.  Ш. М.

Овуда пролазе и аутобуси са линија 73, 703, 704, 705, 706, који свакодневно превозе на стотине житеља Батајнице, Земун поља, Алтине и Нове Галенике, али и оне који тамо раде.

- Људи излазе из возила, пешаче док не дођу до Саобраћајне школе и тамо хватају аутобусе који су се извукли из колоне. И нигде саобраћајне полиције да мало регулише саобраћај! Никога није брига за нас путнике, што каснимо у школу, на посао - наводи, за "Новости", Драган Г. житељ Батајнице, који је јуче возећи се у контра смеру на потезу од 300 метара пребројао да у колони стоји 19 аутобуса јавног превоза.

ГДЕ ЈЕ САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА?

СУГРАЂАНИ се све чешће жале да саобраћајна полиција не контролише саобраћај тамо где треба и где су неки радови. Говоре да их нема ни у Цара Душана, као што их није било у Саве Машковића или претходних дана код КБЦ "Драгиша Мишовић".

Кажу и да би увек требало неко од њих да регулише саобраћај у деловима града где су у току радови на постављању паметних семафора.

Земунце који станују у овим деловима општине, вест да ће "Електране" на овој деоници радити и током лета, као и да ова слика неће скоро нестати, веома је забринула. Питају се како ће се возити у крцатим аутобусима и пешачити кад упече звезда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)