КЕСЕ ЛЕТЕ, АЛИ НЕ СМЕТАЈУ? Од почетка године само четири пријаве надлежнима због бацања смећа кроз прозор

А. В. В.

17. 05. 2021. у 11:25

ОСТАЦИ хране које поједини грађани бацају са прозора својих зграда неретко умеју да дочекају станаре испред улаза.

КЕСЕ ЛЕТЕ, АЛИ НЕ СМЕТАЈУ? Од почетка године само четири пријаве надлежнима због бацања смећа кроз прозор

Фото Архива

Ова непријатна и неумесна слика је нажалост један од учесталих комуналних проблема главног града. Упркос томе, током прошле године, комунална милиција је добила само 13 пријава грађана, а од почетка 2021. тек четири. И то највише са Новог Београда

КАЗНЕ ОД 5.000 ДО 50.000 ДИНАРА

УКОЛИКО у тренутку контроле комуналног реда затекне станара, који се не придржава наведених одредаба Одлуке о општим правилима кућног реда, комунални милиционер је овлашћен да изда прекршајни налог. За ове прекршаје прописане су казне - 5.000 за станара, за предузетника 25.000, а за правно лице 50.000 динара.

У току 2020. године евидентирано је укупно 13 пријава грађана због бацања смећа кроз прозоре или са терасе стамбених зграда, од којих највише на територији општине Палилула (четири) - наводе за наш лист у Секретаријату за комуналне послове.

- Од почетка 2021. закључно са 10. 5. забележене су четири пријаве, а од тог броја највише је било на територији ГО Нови Београд (три). Приликом извршених контрола комуналног реда нису затицани наводи из пријава, односно нису изрицане мере комуналних милиционара.

Пре неколико дана, револтирани станари из једног солитера у улици Милентија Поповића са Новог Београда, поделили су неколико фотографија на друштвеним мрежама на којима се на прилазу испред зграде простиру остаци хране које, како кажу, комшије редовно бацају кроз прозор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ЈЕ РАЗУМЕО, СХВАТИО ЈЕ: Такмичар зачудио људе одговором у асоцијацијама - а заправо ИМА смисла (ВИДЕО)