ЗА ПРОДАЈУ СЛАДОЛЕДА 18.000 ЕВРА: Одржано надметање за двогодишњи закуп тезги на Београдској тврђави

М. СТАНОЈКОВИЋ

12. 05. 2021. у 06:47

НАЈСКУПЉЕ излицитирано место за продају сладоледа на Београдској тврђави закупљено је за 18.000 евра на период од две године код Сахат куле.

ЗА ПРОДАЈУ СЛАДОЛЕДА  18.000 ЕВРА: Одржано надметање за двогодишњи закуп тезги на Београдској тврђави

Фото Архива

Ова цена достигнута је на јучерашњој јавној лицитацији одржаној у Кули Небојша где су за осам конзерватора за сладоледе у трци биле фирме "Фриком" и "Фронери", па ће се посетиоци Калемегдана овог лета расхлађивати уз ледене посластице ова два произвођача.

Према речима надлежних у ЈП "Београдска тврђава", поднета је укупно 31 пријава за закуп локације, а излицитирана су 23 објекта.

ЛОКАЦИЈА Посетиоци Калемегдана ће моћи да се рахладе посластицама, Фото З. Јовановић

- Начелно, задовољни смо досадашњим резултатима поступка лицитације, јер ће остати заступљени сви садржаји на Београдској тврђави и у парку Калемегдан, те ће посетиоцима бити на располагању стандардне услуге на које су навикли - наводе у ЈП "Београдска тврђава".

- Предмет лицитације била су шест колица за сувенире, колица за публикације, четворо колица за напитке, три апарата за кокице, апарат за сладолед, осам конзерватора за сладолед.

ПРОДАЈА НАПИТАКА - 1,7 МИЛИОНА

КАКО су "Новости" раније објавиле, почетна цена за сталке за балон била је 300.000 до 600.000 динара, а за продају освежавајућих напитака до 1.700.000 динара. Незванично, како се шушкало међу закупцима на Калемегдану, а за шта нисмо успели да добијемо потврду надлежних са Тврђаве, место за напитке од почетног износа увећано је вишеструко.

Како су се уверили репортери "Новости", двоје представника сладолеџија лицитационе бројеве подизали су у само два наврата, за две локације за које су биле заинтересоване обе фирме. Компанија "Фронери" је за најскупљи замрзивач понудила 2.150.000 динара и за тај износ га добила, док је компанија "Фриком" излицитирала другу највишу суму - 2.100.000 динара. Свих шест преосталих локација преузео је само "Фриком" по почетној цени од по два милиона динара.

Када је реч о продавцима сувенира, који су највише од свих закупаца на Калемегдану погођени тренутном епидемиолошком ситуацијом, надметања практично да није било. Сви дугогодишњи закупци штандова за продају сувенира понудили су почетне износе од 400.000 до 1.800.000 динара у зависности од локације и самим тим, тезге добили за понуђену цену на период од две године.

Упркос одржавању литицатије, јуче је већина штандова била отворено за шетаче кроз Калемегдан. Продавци сладоледа и освежавајућих напитака имали су јуче највише посла.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)