УСТАНОВА КУЛТУРЕ У НАСЕЉУ ЦЕРАК: Грађанима доступан јавни увид у нацрт "Плана детаљне регулације подручја на Чукарици"

Г. Н.

11. 05. 2021. у 19:03

СЕКРЕТАРИЈАТ за урбанизам и грађевинске послове ставио је на јавни увид Нацрт плана детаљне регулације комерцијалне зоне између Јабланичке улице, Виноградског венца и комплекса дечје заштите на Чукарици. Конкретно, предметни простор налази се у оквиру просторне културно - историјске целине Насеље Церак - Виногради.

УСТАНОВА КУЛТУРЕ У НАСЕЉУ ЦЕРАК: Грађанима доступан јавни увид у нацрт Плана детаљне регулације подручја на Чукарици

Фото П. Милошевић

Према поменутом плану, повшине ће, између исталог бити намењене за парк, установу културе и спортско-рекреативни комплекс. Такође, овде ће бити места и за пројекте станоградње које покрећу Град Београд или Република Србија.

- Све интервенције у оквиру просторне културно-историјске целине су могуће уз максимално поштовање већ створеног контекста просторне организације - наводи се у плану. - За све радове у простору неопходно је прибавити услове за предузимање мера техничке заштите, које издаје Завод за заштиту споменика културе града Београда.

Јавни увид траје до 10. јуна у згради Градске управе, сваког радног од 9 до 18 сати. Суграђани ће имати прилику да присуствују јавној седници 6. јула у 13 сати, на којој ће моћи да образложе примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда, које су претходно поднели у писаном облику Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове.

Подсетимо, насеље Церак - Виногради пре две године проглашено је за културно доборо и постало је део сталне поставке Музеја модерне уметности у Њујорку, као архитектонски подухват.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)