И ЧИСТИ ПРОЛАЗИ НА МЕТИ ГРАЂАНА : Обновљени потходници константно исписани и исцртани разним натписима

А. ВОЈИНОВИЋ

08. 05. 2021. у 17:34

ПОДЗЕМНИ пролази код ТЦ "Ушће" и у Улици Јурија Гагарина су недавно реконструисани, али несавесним грађанима није требало много времена да свежим спрејевима ишарају окречене зидове.

И ЧИСТИ ПРОЛАЗИ НА МЕТИ ГРАЂАНА : Обновљени потходници константно исписани и исцртани разним натписима

Фото Архива

Шарени натписи појавили су се у потходницима само дан после завршених радова, а немарни грађани и даље настављају да шарају унутар ових потеза, и поред упорног чишћења надлежних екипа.

Из ЈП "Путеви Београд" за наш лист, кажу да су подземни пролази стално на мети грађана који исписују графите.

- У склопу Уговора о јавно-приватном партнерству са елементима концесије, приватни партнер је адаптирао поменуте подземне пролазе. Први графити у овим пролазима су се појавили већ сутрадан по адаптацији, а због већег броја графита пролаз код "Ушћа" је кречен два пута после адаптације и рађене су парцијалне поправке. Подземни пролаз у Улици Јурија Гагарина је још једном окречен по адаптацији и парцијално су вршене поправке - наводе у овом предузећу.

САНАЦИЈА КОД САЈМА

ПОСЛЕ пролаза код "Ушћа" и у Јурија Гагарина, на ред за обнову је дошао потходник у Булевару војводе Мишића код Сајма. Радови су започети средином априла, а на лето ће уследити реконструкција подземних пролаза на Теразијама.

Репортери "Новости" обишли су јуче подземни пролаз код "Ушћа" и затекли ругло. Преко чистих и белих зидова исписан је велики графит, а на ободима код степеница са обе стране налази се неколико потписа различитих боја. Међутим, иако су приликом радова мајстори зидове премазали антиграфит бојом, унутрашњост потходника је и даље прекривена кречом који се "не пере" тако лако.

ИШАРАНО Степениште код "Ушћа", Фото Архива

На овај начин несавесни не дозвољавају да ниједан нови пролаз остане свеж и чист, иако су Београђани годинама здушно негодовали због неуређених и прљавих потходника који су на обнову чекали деценијама.

Како су, за наш лист, рекли у "Путеви Београд", одржавање зидова у подземним пролазима, који су предмет концесије, у надлежности је приватног партнера.

Концесиони партнер за обнову подземних пролаза је ЈП "Путеви Београд", који је уредио пролазе на Новом Београду - по четири улаза код "Ушћа" и још толико у Јурија Гагарина. У Јурија Гагарина уграђене су нове пумпе за избацивање воде, као и одводи кишне канализације.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)