РЕШЕЊА ИНСПЕКЦИЈЕ НЕ ВАЖЕ: Затворено градилиште у Улици Београдског батаљона пуно радника

Novosti online

03. 05. 2021. у 16:12

У УЛИЦИ Београдског батаљона на Бановом Брду данас је владала радна атмосфера, што и не би било тако лоше да оним што се дешавало на градилишту на овој адреси нису прекршена сва могућа писана правила. Пре свега, реч је о нелегалној градњи. Да будемо још јаснији, реч је о градњи коју је грађевинска инспекција забранила.

РЕШЕЊА ИНСПЕКЦИЈЕ НЕ ВАЖЕ: Затворено градилиште у Улици Београдског батаљона пуно радника

Фото З.Јовановић

Решење о затварању градилишта донето је 27. марта и постало правоснажно истог дана, постављена је трака око градилишта на којој јасно, ћирилицом, пише да је оно затворено, машине су запечаћене, а само решење постављено је на видном месту.

Али...

На лицу места данас је затечено 30-ак радника турског порекла, како уредно зидају. Трака око градилишта је била ту, али не и решење. Како се сазнаје, кућа се зида на државном земљишту без дозволе. У катастру непокретности Република Србија води се као власник парцеле 1 кроз 1, док се као ималац права на посебном делу наводи једна београдска компанија.

Грађевинска инспекција, полиција и комунална полиција одмах су изашли на терен и ефикасном акцијом градња је обуставјена. 

Како смо сазнали, ово је други пут да се крши донето решење грађевинске инспекције. Подизвођач радова је приведен у полицијску станицу на саслушање и против њега ће највероватније бити поднета кривична пријава.

Из компаније која зида на овој адреси није стигао одговор до објављивања текста.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)