НИЧЕ ВИЛА БЕЗ "ПАПИРА": Упркос забрани, у Улици Београдског батаљона увелико се зида други спрат

С. В.

30. 04. 2021. у 08:51

МЕЂУ вилама у мирном делу Чукарице, у уској и лепо уређеној Улици Београдског батаљона на броју 71 ниче нелегална грађевина.

НИЧЕ  ВИЛА БЕЗ ПАПИРА: Упркос забрани, у Улици Београдског батаљона увелико се зида други спрат

Фото З.Јовановић

Упркос решењу градског Секретаријата за инспекцијске послове, којим се налаже прекид бесправних радова и затварање градилишта, инвеститор је сазидао гаражу и готово два спрата.

Грађевинске табле нема, наранџаста трака на којој пише "затворено градилиште", није дирнута, али је стара скинута и бачена у песак.

Репортери "Новости" у Улици Београдског батаљона нису затекли раднике, али на градилишту стоје вреће са цементом, мобилни тоалет, алат, као и лична опрема зидара. Судећи по досад урађеном, уколико се инвеститор оглуши о наређење надлежних да сруши досад озидано, овде ће нићи вила са гаражом и бар два повучена спрата.

УКЛОНИЛИ РЕШЕЊЕ О ОБУСТАВИ

ИАКО су из Градске управе рекли да је инспектор, приликом затварања градилишта, у оквиру редовне процедуре окачио и копију решења о обустави радова, тај папир нисмо видели код виле у изградњи.

У Градској управи нам је речено да се поступак против одговорног води и пред надлежним тужилаштвом.

- Грађевински инспектор Сектретаријата за инспекцијске послове Градске управе води поступак инспекцијског надзора над изградњом објекта у Улици Београдског батаљона 71 на Чукарици - објашњавају у надлежном секретаријату.

РАМПА Надлежни су привремено затворили градилиште, Фото З.Јовановић

- У току поступка донето је решење о уклањању бесправно изведених радова. Такође, донето је решење којим је затварено предметно градилиште стављањем службеног знака "затворено градилиште", прибијањем копије решења на видном месту, као и постављањем посебне траке за обележавање затвореног градилишта. У току је поступак и пред надлежним тужилаштвом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)