ОТПИС ДУГА ЗА 620 ДОМОВА: Крај вишегодишње агоније - Становници земунске улице постигли договор са "Водоводом"

С. В.

27. 04. 2021. у 06:00

ДУГОГОДИШЊИ проблем неусловне водоводне мреже који је мучио 620 домаћинстава у улицама Војни пут - Блок 1 и Војни пут - Блок 2 у Земуну, протеклог викенда трајно је решен.

ОТПИС ДУГА ЗА 620 ДОМОВА: Крај вишегодишње агоније - Становници земунске улице постигли договор са Водоводом

Фото: ГО Земун

 Куће на овим адресама прикључене су на регуларни систем снабдевања и одржавања ЈКП "Београдски водовод и канализација", а суграђани су са овим комуналним предузећем потписали уговор о отпису дугова насталих "растуром" воде.

На овај начин, дефинисана је и будућа наплата за стварну потрошњу драгоцене течности, која је годинама уназад задавала главобоље мештанима овог дела Земуна. Председник ГО Земун Гаврило Ковачевић нагласио је да је ова локална самоуправа улагала напоре да се, када је створен правни основ, системски реши овај вишедеценијски проблем грађана који су се снабдевали водом из градског водовода преко прикључка са блок-водомера.

- Општина Земун је финансирала израду пројекта за техничко прилагођавање мреже на овој локацији, под стручним надзором ЈКП "Београдски водовод и канализација", а грађани су се уз минимална улагања прикључили на градску водоводну мрежу - рекао је Ковачевић.

Потписивању уговора присуствовали су представници "Водовода" и "Инфостан технологија", који су суграђанима појаснили све процедуре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)