БАЊИЦА ДОБИЈА БУЛЕВАРЕ СА ЧЕТИРИ ТРАКЕ: Напредује проширење Црнотравске и Саве Машковића, асфалтиран део Булевара до Трошарине

С. Б. М.

27. 04. 2021. у 09:13

НА делу од Бахтијара Вагазбадеа и од ОШ "Филип Филиповић" до Трошарине, све врви од путара.

БАЊИЦА ДОБИЈА БУЛЕВАРЕ СА ЧЕТИРИ ТРАКЕ: Напредује проширење Црнотравске и Саве Машковића, асфалтиран део Булевара до Трошарине

Фото: Д. Миловановић

Да радови напредују, говори јучерашња слика градилишта. Рок за завршетак проширења Црнотравске и Саве Машквића је крај јуна, а хоће ли бити пробијања рока, рано је прогнозирати.

На коловоз дуж десне траке Булевара ослобођења већ је стављен први слој асфалта, а то ће бити урађено и на левој страни коју су машине јуче додатно равнале. Асфалтиран је и део коловоза где ће бити кружни ток. И Црнотравска и Саве Машковића постаће булевар са четири траке. Тиме ће житељи насеља Степа Степановић коначно моћи да стижу до својих домова и да иду на посао без упадања у велике гужве.

Посао проширења додељен је предузећу "Рас инжењеринг" из Београда, а радови су почели крајем децембра 2020. Дужина која је обухваћена радовима јесте 850 метара.

Фото: Д. Миловановић

Уговорени посао обухвата и замену целокупне подземне инфраструктуре, укључујући канализацију, водовод и електроводове, док ће у Црнотравској улици неимари реконструисати тролејбуску контактну мрежу. Планирано је и постављање оптичке мреже и инсталација за видео-надзор и управљање саобраћајем, заједно са новим системом адаптивне сигнализације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)