САДИЛИ МЛАДИЦЕ У СТУДЕЊАКУ Поводом Дана планете Земље, академци оплеменили дворишта домова у Србији

А. В. В.

23. 04. 2021. у 06:47

СТУДЕНТСКИ град на Новом Београду од четвртка је богатији за 50 садница јавора, клеке и кестена. Поводом Дана планете Земље, који се обележава 22. априла, студенти су новим дрвећем оплеменили дворишта студентских домова, на иницијативу студентских организација СКОНУС И ЦЕРОБ.

САДИЛИ МЛАДИЦЕ У СТУДЕЊАКУ  Поводом Дана планете Земље, академци оплеменили дворишта домова у Србији

Акција је спроведена у више установа

Академци су заједно са својим колегама у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Новом Пазару и Косовској Митровици посадили укупно 200 биљака које ће убудуће красити њихова заједничка дворишта.

Акцији у Студенстком граду у четвртак су се придружили и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић. Они су заједно са академцима посадили прве три саднице у дворишту популарног Студењака.

Директор Студентског центра Београд Горан Минић истакао је да се акцијом садње дрвећа наставља процес озелењавања и хортикултурног сређивања студентских домова, како би постала лепша и здравија места за живот академаца.

МИНИЋ: ВЕЋ РАСТЕ 400 САДНИЦА

СТУДЕНТИ су волонтерским учешћем у свим студентским домовима у Београду показали како им је очување заштите животне средине важно - рекао је Минић и додао да је у претходном периоду засађено више од 400 садница у комплексима студентских домова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)