УБАЦИ ЛИМЕНКУ, ОСТВАРИ ПОПУСТ: У Београду постављена "паметна преса", рециклирајте и остварите право на олакшице при куповини

А. В. В.

22. 04. 2021. у 09:40

НОВА "паметна преса" за рециклажу лименки постављена је јуче у центру града, поводом Дана планете Земље, који се обележава 22. априла.

УБАЦИ ЛИМЕНКУ, ОСТВАРИ ПОПУСТ: У Београду постављена паметна преса, рециклирајте и остварите право на олакшице при куповини

Фото: Беоинфо

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић овом приликом је истакао да је намера да се овим пројектом подигне свест грађана о важности рециклаже.

- Путем ове акције и концепта постављања десет преса у граду подстичемо развој рециклаже у Београду, али и дајемо допринос подизању еколошке свести како бисмо више учествовали у оваквим акцијама - навео је Радојичић. - Млади људи су кроз иновативни концепт осмислили целу акцију, тако да после извесног броја скупљених пресованих лименки путем мобилне апликације добијате бодове којима можете да остварите читав низ олакшица при куповини у продавницама.

Према његовим речима, Град Београд у овом тренутку има око шест стотина рециклажних контејнера, а ускоро ће бити постављено још 300.

- У претходном периоду суграђанима је подељено 27.000 рециклажних канти, а наредних месеци поделићемо још 25.000. На тај начин онима који то желе омогућавамо да рециклирају. Важно је да у том сегменту сви заједно подижемо свест о екологији и заштити животне средине - поручио је први човек града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)