ОПШТИНА ПЛАЋА ДЕО РАДОВА: Мајстори засукали рукаве у зградама Савског венца (ФОТО)

А. В. В.

21. 04. 2021. у 13:40

РАДОВИ на уређивању првих зграда на Савском венцу, који се изводе у оквиру конкурса за бесповратно суфинансирање радова на стамбеним заједницама, званично су почели минуле седмице.

ОПШТИНА ПЛАЋА ДЕО РАДОВА: Мајстори засукали рукаве у зградама Савског венца (ФОТО)

Фото: В. Н.

Мајстори су засукали рукаве у Незнаног јунака 19 и 19а, где ће наредних дана кречити и бојити улазе и ходнике, заменити тастере за паљење светла и старе плафоњере, а поставиће и нове лед плафоњере са сензором. Централна престоничка општина финансира максимално до 90 одсто радова на зградама, а за ову сврху је из касе издвојила укупно 40 милиона динара.

После објављивања коначне ранг-листе за бесповратно суфинансирање активности на инвестиционом одржавању и унапређивању својства зграде, надлежни из општине су потписали уговоре са стамбеним заједницама.

- Укупно је пристигло 515 пријава (260 за уређење стамбених улаза, а 255 за уређење фасаде) на јавни конкурс, од чега је 177 испунило услове за уређење стамбених улаза, а за уређење фасада још увек је у току прегледање и контрола пристиглих понуда - кажу, за "Новости", у Градској општини Савски венац.

Фото: В. Н.

Ново рухо ће у наредном периоду добити и остале пријављене стамбене заједнице. А износ који буду добиле од општине која бира извођача радова могу се искористити за разне поправке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)