АСФАЛТИРАЛИ И ОКО ДРВЕЋА: Немар испред продавнице на Миљаковцу, одмах реаговала и општина Раковица

С. Б. М. - С.В.

19. 04. 2021. у 08:51

ТРИ стабла окружена асфалтом у Улици Велизара Станковића на Миљаковцу, испред маркета који тек треба да буде отворен, у недељу су шокирале становнике овог дела Раковице. Фотографије су се убрзо прошириле друштвеним мрежама, а реаговала је и ГО Раковица.

АСФАЛТИРАЛИ И ОКО ДРВЕЋА: Немар испред продавнице на Миљаковцу, одмах реаговала и општина Раковица

Три стабла "окована" бетоном / Фото ГО Раковица

Општинска комунална инспекција изашла је на терен и утврдила да је површина која је у јавном коришћену свеже асфалтирана, чиме се сумња да су угрожена стабла на овој локацији.

- Пријава је прослеђена Грађевинској инспекцији Града Београда на хитно поступање у чијој надлежности је овај проблем - саопштено је из ове локалне самоуправе. - ГО Раковица биће у контакту са градском грађевинском инспекцијом и инсистираће да се утврде све околности и да се, уколико постоји основ, против починилаца поднесу одговарајуће пријаве.

На овај "екоцид" указао је Јован Симић, познати хуманитарац и житељ насеља Миљаковац.

- Позивам људе из овог трговинског ланца да што пре нађу боље решење за дрвеће и да опет уреде плато испред своје продавнице. Јавило ми се много комшија и пријатеља са Миљаковца, сви су згрожени. Након што ова фирма буде исправила ову грешку, очекујемо и да посаде нове саднице негде у нашем крају, како би се искупили. Миљаковац је један од најзеленијих и најлепших делова Београда и то треба чувати - поручио је Симић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Andrej

19.04.2021. 09:33

Kazniti zestoko supermarket ciji su menadzeri spremni za ovakav varvarizam, I to od strane komunalne policije I od starne potrosaca da se ovako nesto nikada ne ponovi. Ja takvoj firmi, koja ne vodi racuna o opstem dobru nego samo o svom profitu, ne vetrujem da vode racuna o zdravlju svojih potrosaca nudjenjem iskljucivo kvalitetne robe.