ДРАМА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Пуковник ставио себи омчу око врата - полицајци га хитно превезли на ВМА (ВИДЕО)

Novosti online

15. 04. 2021. у 15:55 >> 16:54

ИЗВРШИТЕЉИ и полиција већ неколико сати покушавају из стана на Новом Београду да иселе породицу пензионисаног пуковника Гојка Лаловића, а у једном тренутку он је изашао на терасу стана и себи ставио омчу око врата!

ДРАМА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Пуковник ставио себи омчу око врата - полицајци га хитно превезли на ВМА (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Како се сазнаје, полиција је око 16 сати упала у стан док је пуковник са омчом стајао на тераси, пресекла канап и одвезла га на ВМА.

Фото: Архива Новости/П. Милошевић

 

Драма на Новом Београду траје већ неколико сати, на лицу је велики број полицајаца, као и људи који су дошли да помогну Лаловићу да га не иселе из стана.

Наиме, док је Лаловић стајао на тераси са омчом око врата, једна група полицајца причала је са њим и покушавала да га смири, а за то време ватрогасци су развалили врата стана и друга група полицајаца истрчала је на терасу и исекла канап. Пензионисаног пуковника полицајци су убрзо превези на ВМА на преглед.

Његова породица - супруга и деца, још се налазе у стану, а у овом тренутку они купе своје личне ствари и принудно исељење се наставља.

Исељење породице Лаловић било је заказано за 13.30 откад траје драма траје од тад.

На лицу места је велики број полицајаца који су блокирали улаз у зграду, као и тридесетак комшија и пријатеља породице који се противе исељењу. Они кажу да им је одузет телефон којим су снимали све што се догађало, као и да их је полиција у једном тренутку избацила из зграде.

Пуковника Лаловића већ су више пута покушали да иселе из стана који, како је правоснажном пресудом утврђено, бесправно користи два стана који су у власништву Министарства одбране.

Министарство одбране раније је саопштило да су поступци против пензионисаног пуковника правно окончани.

- Пензионисани пуковник Гојко Лаловић бесправно користи два стана у Београду који су власништво Министарства одбране, и то: гарсоњеру у Похорској улици и троипособан стан у Веспучијевој улици. Сви поступци које је именовани водио су правноснажно окончани, и он није у спору са Министарством одбране већ са надлежним судом који је донео пресуду. На основу те пресуде у обавези је да наведене станове врати Министарству одбране, што упорно одбија и даље их бесправно користи. Бесправним коришћењем оба стана Министарству одбране је учињена штета, због чега су надлежне службе против именованог покренуле поступак за надокнаду штете - саопштили су раније из овог министарства.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)