БЕОГРАД ДОБИЈА РУСКЕ ТРАМВАЈЕ И ТРОЛЕЈБУСЕ: Делегација града у посети Москви, планирано да се купе још 284 возила за јавни превоз

С. Б. М.

15. 04. 2021. у 06:47

ГРАД Београд планира набавку 130 трамвајских и 154 тролејбуских возила до 2033. године,.

БЕОГРАД ДОБИЈА РУСКЕ ТРАМВАЈЕ И ТРОЛЕЈБУСЕ: Делегација града у посети Москви, планирано да се купе још 284 возила за јавни превоз

Фото: Танјуг

Ово је најавио јуче у Москви председник Скупштине града Никола Никодијевић приликом обиласка компаније PC Transport systems, специјализоване за производњу градских електричних возила: трамваја, тролејбуса и електричних аутобуса.

Циљ је комфорнији и поузданији јавни превоз, казао је Никодијевић и подсетио да је просечна старост трамваја на улицама престонице 34 године, а тролејбуса 11 година.

- Зато је делегација Београда у посети фабрици шинских возила у Москви како би се упознала са технологијом и искуствима које нам може понудити руска страна. У скорој будућности доминантни превоз у Београду постаће шински систем. Такав вид јавног превоза ће омогућити бржи превоз грађана, али и равномернији развој града.

Стратегијом развоја јавног линијског транспорта путника и Планом генералне регулације шинских система планирано је проширење београдске трамвајске мреже од 41,3 километра (31 километар до 2033. године), као и изградња четири нова трамвајска депоа.

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

ДЕЛЕГАЦИЈА Београда, коју предводи председник Скупштине града Никола Никодијевић, борави у тродневној посети Москви и Санкт Петербургу. Тамо су градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић и директор ГСП "Београд" Радиша Момчиловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)