ГДЕ ЈЕ ГРАНИЦА БАХАТОСТИ? Нелегални инвеститор спровео канализацију кроз његово двориште, надлежни не реагују! (ФОТО)

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

14. 04. 2021. у 13:42

НЕЛЕГАЛНИ инвеститори, чини се, могу да раде шта хоће. Па и да кроз туђи плац спроводе нелегалну канализацију и прикључе је на градску мрежу.

ГДЕ ЈЕ ГРАНИЦА БАХАТОСТИ? Нелегални инвеститор спровео канализацију кроз његово двориште, надлежни не реагују! (ФОТО)

Фото: "Новости"

Баш то се догодило Урошу Мирковићу из улице Студенац 4 на Звездари, који од октобра не може да стане на пут бахатом извођачу радова.

Инвеститор који гради на адреси Студенац 15 је преко парцеле 1200/12, 17, 18 спровео нелегалну канализацију и прикључио је на градску мрежу.

- Тај безобзиран и насилни упад у приватно власништво почео је 27. октобра прошле године. Тада сам приметио групу људи који су премеравали колико има од шахта испред моје куће до пролаза преко моје парцеле. Неколико дана касније су почели да копају, а ја сам позвао Комуналну милицију, која је дошла и утврдила да је реч о бесправним радовима. Била је и полиција, која је утврдила ко је инвеститор и извођач радова, односно починилац кривичног дела. Све је пријављено и грађевинској инспекцији - прича Мирковић.

Нелегалне радове пријавио је и "Београдском водоводу и канализацији", 3. новембра, па су и они изашли на терен.

Фото: "Новости"

- Од њих сам добио обавештење да сам у праву и да ће блокирати - уклонити дивљи прикључак, извадити куполе-шахтове и уклонити равнајући слој туцаника од 30 центиметара који је нелегално насут преко мог плаца и даље пролазом, само по налогу комуналне инспекције.

СЛУЧАЈ И У УЛИЦИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

ПРОБЛЕМ са нелегално спроведеном канализацијом имали су и житељи зграде у Улици Матице српске бр. 97, 97А, 99 и 99А у Миријеву, јер су њихов паркинг и улаз преплавиле фекалије. У шахт кишне канализације ових зграда, које су укњижене, почела је да се улива фекална канализација суседних вишеспратница. Бахати инвеститор није добио легалан прикључак на канализацију, па ју је спровео нелегално у комшијске кишне цеви. После вишемесечне борбе, ГО Звездара решила је проблем ових Миријеваца.

Из Општине Звездара кажу да постоји пријава и да је комунални инспектор излазио на терен и утврдио да за наведене наводе у пријави није надлежна општинска комунална инспекција јер је тај орган надлежан само за надзор над чишћењем септичких јама. Комунални инспектор је, како кажу, проследио пријаву градском Секретаријату за инспекцијске послове.

Из овог секретаријата још нисмо добили одговоре. Контактирали смо и са извођачем радова, а по наводима саговорника, реч је о "Буквић градњи" из Земуна, али и од њих још чекамо коментар на постојећу ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

buki

14.04.2021. 15:55

Može li neko da poveruje kako država zaista hoće, ali ne može da izađe na kraj sa nelegalnom gradnjom? Morali bi biti mnooooogo naivni, da bi progutali tu besmislicu. Mogu ljudima da oduzmu legalne stanove i kuće zbog par hiljada evra duga, a ne mogu da spreče gradnju bez dozvole?! Nemojte nas samo praviti većim idiotima nego što jesmo.

Markos64

14.04.2021. 19:14

Pa ovi "investitori" to jest legalizovani mafijaši ili oni što legalizuju prljav novac mafije ili kako god RADE ŠTA ŽELE . Opšte poznato,samo se pitam dokle više. Državo počeli ste da ih hapsite pa pozabaviti se i ovakvim a,ima ih i kuraže se ko da im je otac ostavio sve.