ДОСТА НАМ ЈЕ ХЛЕБА, ИГАРА И БАЈКИ: Славко Гак поручио Ђиласу - родитељима због вашег незаконитог увећања исплаћујемо 35 милиона евра!

Б. Б.

10. 04. 2021. у 21:23

ГРАДСКИ секретар за образовање и дечију затиту Славко Гак огласио се поводом данашњих Ђиласових изајава.

ДОСТА НАМ ЈЕ ХЛЕБА, ИГАРА И  БАЈКИ: Славко Гак поручио Ђиласу - родитељима због вашег незаконитог увећања исплаћујемо 35 милиона евра!

Фото "Танјуг"

Наиме, он је на представљању своје странке рекао да ће свако дете имати гарантовано место у вртићу које родитељ неће плаћати.

Тим поводом Гак му је узвратио:

- Дајте народу хлеба, игара и Ђиласових бајки, сиже је Плана за Београд ССП-а који је данас представљен.

Да резимирамо, све што Ђилас данас “продаје” као некакав план за Београд, могао је да реализује док је био градоначелник.

А није. Није зато што је био заузет наплаћивањем вртића родитељима више него што је требало због чега данас враћамо родитељима више од три милијарде динара на име тужби.

Није Ђилас имао ни родитеље ни децу у фокусу док се грчевито држао фотеље. Није их видео од жеље да се обогати. Да јесте, не би градио небезбедне школе за 100 дана које смо морали да поправљамо чим је одвео камере пред којима се сликао. Није Ђилас имао жељу да помогне родитељима да свако дете има своје место у вртићу. Да јесте, не би обухват деце предшколским образовањем за време његовог мандата био 45 одсто.

Данас смо, бивши и најгори градоначелниче у историји Београда обезбедили место у вртићима за 73 одсто деце узраста од једне до шест година, која живе у Београду. То вам је за око 33.000 деце у вртићима више. То вам је 33.000 разлога зашто не морамо више да слушамо бајке. Хлеб и игре нам више нису довољни. Желимо више, желимо бољи стандард, желимо инвестиције у образовању, желимо све оно што као грађани овог града заслужујемо. Пошто су ваше бајке прошлост, данас је образовање на месту које заслужује, у врху приоритета Града Београда - поручио је Гак.

Иначе, на име тужби за незаконито увећање цене вртића за време мандата Ђиласа, Град је до сада исплатио 3,6 милијарди динара. Очекује се да ће последњи родитељ бити обештећен до краја године. Укупно за пет година из градске касе ће бити плаћено родитељима на име тужби око 35 милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

Jovana1

10.04.2021. 21:51

Подршка господину Славку Гаку. Потпуно је у праву.Ђиласовим непромишљеним делом , о незаконитом подизању цене вртића у Београду, градска каса на име тужби уплатиће око 35 милиона евра обештећеним родитељима! Његова обећања су само бајке!

Ivana

10.04.2021. 23:26

Dragan Đilas je zaista prevršio svaku meru, hvala predsedniku Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje.

Slobodanka

11.04.2021. 13:04

Pre svega Dragan Djilas koji je nezakonito podigao cenu vrtića, roditelji tužili državu i sadašnja vlast im plaća obeštećenje. Dragan Đilas je zaista prevršio svaku meru, hvala Aleksandru Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države.