БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ! Преваранти у овом крају скупљају новац за наводно болесно дете, лажно се представљају

Novosti online

03. 04. 2021. у 11:15

ГО Вождовац упозорава грађане да су се на територији Рипња појавиле особе које прикупљају помоћ за болесно дете представљајући се као представници Општине.

БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ! Преваранти у овом крају скупљају новац за наводно болесно дете, лажно се представљају

Фото: С. Младеноски

У обавештењу на званичном сајту пише да Општина није организовала никакву акцију прикупљања помоћи, као и да све своје активности објављује на сајту возовац.рс и друштвеним мрежама, како би јавност била обавештена о свему.

Моле се сви које ове особе буду контактирале да пријаве упуте МУП-у.

ГО Вождовац тренутно на терену обилази грађане којима пружа информације у вези са имунизацијом и вакцинацијом, а представници Општине носе обележја локалне управе.

Подсетимо, у великој акцији полиције пре неколико дана ухапшен је брачни пар који је интензивно радио на кампањи прикупљања новца за наводно болесно дете, којем је сваки пут мењала име и описивала друге околности здравственог стања.

Верица Јанковић и њен муж Даглас у протекле две године користили су причу о болесном детету, користили друштвене мреже, варали медије и све људе добре воље који су преносили апеле за помоћ њиховог, а некад су чак подметали и фотографије туђе деце.

На тај начин, не само што су варали људе, већ су дословно отимали од оне деце којима је помоћ заиста била потребна.

По истом шаблону Верица је са супругом варала грађане који су били спремни да донирају и веће своте новца. Упорно би говорили о болести, али би у свим тим информацијама недостајала прецизност, њихови каснији наступи били би у колизији с претходним и тако би бивали раскринкани. Али, променили би број телефона, па чак и адресу, сачекали мало и поново тражили жртве.

Углавном је прича била таква да је Верица (која је користила разна имена када се представљала), али није имала проблем ни да повремено користи прави идентитет и даје свој лични рачун за уплати, заправо једна сиромашна мајка која живи тежак живот и чије дете је снашла страшна болест. Она би плакала, причала тужне приче, али би, чим бисте је пропитивали почела дрско да се брани.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)