НАДВОЖЊАК КОД АДЕ ЧЕКА НОВИ ПРОЈЕКАТ: Обнова нестабилног вијадукта који спаја Радничку и Баново Брдо после решавања имовинских односа

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

22. 03. 2021. у 16:40

НАДВОЖЊАК код Аде Циганлије, који спаја Радничку и Кировљеву улицу, годинама је у лошем стању.

НАДВОЖЊАК КОД АДЕ ЧЕКА НОВИ ПРОЈЕКАТ: Обнова нестабилног вијадукта који спаја Радничку и Баново Брдо после решавања имовинских односа

Фото Н. Скендерија

Маја прошле године саобраћај преко њега је био онемогућен. Иако је возилима после "ситних" радова дозвољен, из безбедносних разлога забрањено је кретање возила тежих од 12 тона. Зато линије 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88 и 560Е и даље саобраћају измењеном трасом.

У ЈП "Путеви Београда", који су задужени за одржавање градских саобраћајница, кажу да су покренуте активности на пројектовању и изградњи нове мостовске конструкције на месту постојећег друмског моста.

- Према информацијама Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу покренуте су активности на пројектовању нове мостовске конструкције, уз решавање имовинско-правних односа. Све се ради у складу са Планом детаљне регулације за просторно културно-историјску целину Топчидер I фаза - Радничка улица, општина Чукарица. Наше предузеће тренутно обавља само текуће одржавање уз тренутно важећи режим саобраћаја - наводе у "Путевима Београда".

ПАСАРЕЛА ПРИ КРАЈУ

И ДОК напретка са надвожњаком нема, пасарела код Ада мола је при крају. Радници постављају степенице, а следи и монтажа лифтова. Тако ће пешаци добити безбедан прелаз преко прометне Радничке улице. Уједно, укидањем прелаза за пешаке, убрзаће се саобраћај на овој деоници.

Како кажу у Дирекцији, у надлежној служби за катастар непокретности у току је поступак деобе катастарских парцела.

- Потребно је формирати грађевинску парцелу С2, у оквиру које се налази мостовска конструкција предвиђена планом детаљне регулације за просторно културно-историјску целину Топчидер друга фаза - Радничка улица. Истовремено, покренути су поступци решавања имовинско-правних односа на катастарским парцелама на којима су испуњени услови за упис јавне својине у корист Града на земљишту које улази у састав будуће саобраћајнице и мостовске конструкције - кажу у Дирекцији.

Тек по окончању поступака деобе катастарских парцела и решавању имовинско-правних односа, планираће се финансијска средства за израду техничке документације и изградњу нове мостовске конструкције према важећем урбанистичком плану. Све док нови надвожњак не буде саграђен, линије јавног превоза ће обилазити, а аутомобили "гулити" гуме по садашњој конструкцији.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)